علمی

با آگاهی دهی، مشکلات روانی کاهش می یابد

 

این پروژه در 4 ولسوالی ولایت بدخشان توسط پیامک/اس ام اس به شهروندان بدخشانی در مورد مشکلات روانی معلومات ارایه می کرد.

عبادالله هدایت، مسئول خدمات صحی بنیاد آقاخان می گوید که با آگاهی دهی میزان مشکلات روانی و ترس از مشکلات روانی (تابو) کاهش می یابد.

آقای هدایت افزود، این برنامه در ولسوالی های دوردست ولایت بدخشان عملی شد و نتیجه خوبی به وجود آورد.

بنیاد خدمات صحی آقاخان، معلومات را از طریق اس ام اس به مخاطبان خود-سنین بین 15 تا 21 سال- با گویش و یا زبان محلی به صورت ساده می فرستاد.

پیام ها حاوی چهار مشکل اصلی (افسردگی، اضطراب، تشویش و استرسزای بعد از تصادفات و اعتیاد دوایی) بود و اسباب، عوارض و علایم آن را مشخص می کرد.

بنیاد خدمات صحی آقاخان می گوید که تاکنون 12 هزار پیام این گونه به 1400 مشترک ثبت شده در 4 ولسوالی ولایت بدخشان فرستاده شده است.

آنان می گویند که این پروژه واقعه های مشخص کاهش در استیگمای وابسته به صحت روانی در اجتماعات عام، بهبود در آگاهی عامه و بزرگسالان و بهبود در تریاژ و راجع نمودن واقعات تعیین شده را نشان می دهد.

به گفته آنان، این پروژه توانسته استفاده از مهارت های صحت الکترونیک در افزایش سطح آگاهی در مورد صحت روانی، اموزش کارکنان صحی جامعه و شناسایی و تداوی مریضان روانی تاثیر به سزای بگذارد.

براساس گزارش های منتشر غیر رسمی 72 درصد بانوان و حدود 60 درصد آقایان مصاب به افسردگی و اضطراب هستند.

سید عطالله سعیدزی، رئیس عمومی ارزیابی سیستم معلومات صحت روانی وزارت صحت عامه می گوید که جنگ، ناامنی، فقر، بیکاری و خشونت از عوامل اصلی مشکلات روانی در کشور است.

آقای سعیدزی افزود که آمار دقیقی از کسانی که مشکلات و امراض روانی دارد، مشخص نیست.

او افزود که در حمل سال 1395 یک سروی ملی در کشور انجام خواهد شد تا آمار دقیق کسانی که به بیماری و مشکل روانی مصاب هستند، مشخص شود.

گفتنی است که چندی پیش وزیر صحت عامه در روز جهانی مقابله با امراض روانی گفته بود که بیش از 50 درصد اتباع کشور به مشکل روانی مصاب هستند که 30 درصد آنان بیمار روانی هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا