سیاست

«بانک جهانی مقصر هدر رفتن 10 میلیارد دالر کمک به افغانستان است»

این اداره در گزارشی تازه نوشته است: «دولت افغانستان نتوانسته مسئولیت هایش را در قبال مراقبت از پول های کمک شده به این کشور از خطر سواستفاده، کلاهبرداری و یا هدر رفتن اجرا کند.»

این اداره همچنین می افزاید که عدم شفافیت بانک جهانی از نحوه نظارت پول های کمک شده به افغانستان، چشم انداز کشورهای کمک کننده و افکار عمومی را نسبت به روند توسعه افغانستان محدود ساخته است.

به دنبال حملات یازدهم سپتامبر در آمریکا، و لشکرکشی آن کشور به افغانستان، صندوق بازسازی افغانستان توسط وزارت دفاع آمریکا و با حمایت 34 کشور و مدیریت بانک جهانی به منظور انکشاف برنامه های اقتصادی افغانستان در سال 2002 ایجاد گردید. از آن زمان تاکنون، 10 میلیارد دالر از طریق این صندوق برای افغانستان اختصاص یافته است.

سیگار علاوه کرده که گرچه بانک جهانی نحوه نظارت کلی اش بر مصرف پول های این صندوق را تغییر داده، اما همچنان شفافیت در نحوه نظارت وجود ندارد. «بانک جهانی نمی تواند هم اکنون گزارش کامل  از نتایج و تاثیر 10 میلیارد پولی که برای افغانستان تاکنون از طریق این صندوق تامین گردیده، آماده کند.»

این گزارش تازه اداره سیگار، نشانه ای دیگر از مشکلات عدیده آمریکا و متحدینش و دولت افغانستان برای حکومت داری خوب همزمان با افزایش فعالیت های گروه طالبان و داعش در افغانستان می باشد.

روز یکشنبه هفته جاری، یک مهاجم انتحاری خود را در یک مرکز ثبت نام رای دهندگان در غرب شهر کابل منفجر کرد که دست کم 70 تن را به کام مرگ فرستاد و 120 تن دیگر را زخمی کرد. گروه داعش در پیامی مسئولیت آن را به عهده گرفت.

از سویی، جنگجویان طالبان هم اکنون از هر زمان دیگری مناطق بیشتری را تحت کنترل و یا نفوذ خود دارند و یا مناطق بیشتری را تهدید می کنند.

اداره سیگار در اکتبر سال 2017 طی گزارشی عنوان کرد که دولت افغانستان تنها کنترل 56 درصد اراضی را دارد، در حالیکه طالبان 14 فیصد اراضی را تحت کنترل خود داشته و در 30 درصد دیگر مناطق درگیری ها در جریان است.

این اداره در گزارشی دیگر در اوایل سال جاری میلادی نوشته بود که با وجود هزینه ای 8.7 میلیارد دالری برای مقابله با کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان، کشت تریاک در 11 ماه اول سال گذشته میلادی (2017) نسبت به مدت مشابه آن در سال قبل (2016) بیش از 87 درصد افزایش یافت.

در همین حال، رئیس منطقه ای بانک جهانی برای افغانستان می گوید که با اکثر گفته های اداره سیگار موافق است، اما نمی توان گفت که مشکلاتی که در گزارش اداره سیگار ذکر شده، مشکلات همیشگی بوده اند و هیچ گاه به آنها رسیدگی نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا