باميان اولين موزيم طبيعي و سر باز جهان است
سیداحمدحسین احمدپور، رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان، در گفتوگو با خبرگزاری فرهنگ میگوید: بامیان یک موزیم سر باز است و تا هنوز بسیاری از مکانهای تاریخی این ولایت برای گردشگران جهانی، معرفی نشده است.
رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان، افزود: تاكنون هشت مکان تاریخی ولایت بامیان معرفی و ثبت سازمان فرهنگی یونسکو شده است.
احمدپور، گفت: با معرفی هشت ساحه باستانی در این ولایت، در سال جاری بیش از ۳۰۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی از بامیان، بازدید کردند.
به گفته رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان، رقم افزایش ۳۰۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی از بامیان در ۱۶ سال اخیر، بیسابقه بوده است.
وی علت افزایش گردشگران جهانی و داخلی در سال جاری را، برگزاری جشنوارههای گل کچالو، راه ابریشم، گفتوگوی صلح خاورمیانه و دهها برنامه فرهنگی و هنری دیگر عنوان میکند.
احمدپور، تصریح کرد: در کنار هشت مکان تاریخی بامیان که شهرت جهانی دارند، صدها مکان تاریخی دیگر نیز وجود دارند که میتوانند توجه هزاران توریست جهانی را به خود جلب کنند.
رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان، گفت: “قراراست در سال آینده علاوه بر بازسازی بودا، یک پارک باستانشناسی را به منظور معرفی بهتر بامیان به جهانیان، ایجاد کنیم.”
وی افزود: در سیزدهمین نشست متخصصین فرهنگی بامیان در آلمان، موافقت شد که بواد بازسازی شده و پارک باستانشناسی بین آنها ایجاد شود.
احمدپور، میگوید: با ایجاد پارک باستانشناسی، اماکن تاریخی دیگر بامیان نیز به جهان معرفی و ثبت سازمان یونسکو خواهند شد و گردشگری نیز افزایش خواهد یافت.
رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان، گردشگری را یک صنعت بیهزینه عنوان کرد و گفت: این صنعت کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کرده و همدلی را میان اقوام با هم برادر افغانستان نیز افزایش میدهد.
آقاي احمدپور اما به موضوع قاچاق آثار باستانی از این ولایت اشاره كرد و گفت: “ما فقط یک قطعه محافظتی با عضويت ۲۵ نفری داریم که نمیتواند از تمام ساحات باستانی بامیان، خوب محافظت کند.”
احمدپور افزود: “میخواهیم که یک گارد حداقل ۱۰۰ نفری را تشکیل دهیم تا از اماکن باستانی بامیان خوب محافظت کنند.”
سیداحمد حسین احمدپور در ارتباط به کتاب تاریخی که گفته میشود از بامیان قاچاق شده و در میدانوردک به دست حکومت افتاد، گفت: «هیچ سرنخی تا هنوز پیدا نشده که این کتاب از بامیان قاچاق شده باشد.»
وی افزود: ما باور داریم که این کتاب از بامیان است، اما اینکه چه زمانی و توسط چه كسي قاچاق شده، هیچ سرنخی بهدست نیامده است.
رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان، میگوید: “یکی از مشکلات عمده فراروی ما در بامیان، عدم موجودیت بودجه برای برگزاری محافل فرهنگی و هنری است.”
احمدپور گفت: “امیدواریم که در سال آینده، دولت بودجهیی برای ما درنظر بگیرند تا برنامههای هنری و فرهنگی را برای معرفی بهتر بامیان، برگزار کنیم.”