اگر طالبان صلح نکنند آنهارا نابود می کنیم
به گزارش رها، کنی فالکنر، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده امریکا در یک مصاحبه با دویچه وله دری گفته است که ایالات متحده امریکا فعلاَ هیچ گونه برنامه ای برای خروج نیروها از افغانستان ندارد. او هشدار می دهد که اگر طالبان به مذاکرات صلح برنگردند و جنگ از طریق سیاسی به راه حل نرسد، نیروهای امریکایی به مبارزه شان علیه این گروه ادامه می دهد.
خبرگزاری متن مصاحبه ای سخنگوی وزارت دفاع امریکا را به شما تقدیم می کند. خبرنگار بخش دری صدای آلمان از جنرال فالکنر پرسید:
شما درافغانستان نیز کار کرده اید و کارهای تان بیشتر روی مسائل افغانستان متمرکز است وضعیت افغانستان را چگونه ارزیابی می کنید؟
سخنگوی پنتاگون گفت: آنچه واضح است این است که 40 سال جنگ، دیگر بس است پیروزی تنها از طریق مصالحه سیاسی به دست می آید. چیزی که ما مشاهده می کنیم افزایش فشار و فعالیت مشترک نیروهای ما و نیروهای نظامی افغانستان در چارچوب استراتیژی موسوم به استراتیژی جنوب آسیاست. یکی از اهداف این استراتیژی تعیقیب تروریستان در افغانستان است. تروریستان به هرشکلی که بخواهند حمله کنند و از راهی که بخواهند امکانات و تجهیزات به دست بیاورند ما بر منابع آنها حمله می کنیم. چیزی که ما می بینیم این است که نیروهای نظامی افغانستان فراتر از انتظار ما فعالیت می کنند و همچنین نیروهای نظامی بین المللی همزمان عملیاتهایی را در سراسر کشور در کنار نیروهای اردوی ملی افغانستان انجام می دهند. در عین زمان افغانستان در حال توسعه قابلیتهای رزمی نیروهای نظامی خود می باشد در حال حاضر بیش از 20 هزار نیروی عملیات های ویژۀ افغان فعال اند و همچنان افغانستان تلاش دار تا ظرفیت نیروی هوایی خود را نیز بیشتر کند.
بررسی اساسی ما این است که سپردن رهبری امنیتی به نیروهای امنیتی افغانستان و حفظ این رهبری در آینده توسط آنها در مسیر درست قرار دارد.
او در پاسخ به این سوال که علت قوی ترشدن طالبان و افزایش خشونت ها چیست؟ گفت:
ما به این باوریم که طالبان تلاش می کنند که همزمان با مذاکرت صلح حملات شان را بیشتر کنند و از این طریق خود را بیشتر مطرح نمایند. اما ما به آنها می گوییم که در نتیجه حملات نیروهای نظامی امریکایی و افغان طالبان گزینه ای جز مزاکره ندارند چون صلح تنها از طریق مذاکرات و توافق سیاسی تأمین شود. طالبان نمی توانند درمیان جنگ برنده شوند.
او در جواب این سوال که گزارش های منتشر شده که پرزدنت ترامپ تصمیم دارد نیمی از نیروهای امریکایی را درافغانستان کاهش دهد و کاخ سفید هم این گزارشها را تأیید یا رد نکرده است بالاخره طرح امریکا چیست؟ گفت:
ما نمی خواهیم که به حدس و گمان در مورد آینده بپردازیم چنانچه قبلا اعلام شد ما می خواهیم تمام گزینه ها در مورد تعداد نیروها را بررسی کنیم اما در حال حاضر ما به حمایت مان از گفتگوهای صلح با طالبان ادامه می دهیم. فعلا هیچ تغییر برنامه در عملیات های ضد تروریستی جاری و ساختار نیروهای که به تعقیب تروریست ها ادامه می دهند به وجود نیامده است.
فالکنر در پاسخ این سوال که آیا امریکا تاکنون از روند مذاکرات صلح راضی هست؟ گفت:
هرچند این پرسش مربوط به وزارت خارجه می شود نه وزارت دفاع اما با این هم تأکید می کنم که وزارت دفاع از تلاش های زلمی خلیل زاد صد درصد حمایت می کند.
سخنگوی پنتاگون در پاسخ این پرسش که اگر امریکا این کار را انجام دهد سایر متحدین نیز آنرا تعقیب خواهد کرد قسمیکه وزیر دفاع آلمان اخیرا گفته است؛ این گونه مسائل چه تأثیری روی گفتگوهای صلح خواهد داشت؟
گفت: من بازهم تأکید می کنم که تمام اینها گمانه زنی است و ما برنامه ای برای کاهش نیروها از افغانستان نداریم و هیچ طرحی در این زمینه فعلا وجود ندارد ما در زمینه مبارزه با تمام گروههای تروریستی متحد می مانیم این گزارش ها فقط شایعه است.
وی در پاسخ سوال دیگر که پرسید پس پنتاگون گزارش های در مورد کاهش نظامیان از افغانستان را رد می کند؟
گفت: بله در حال حاضر هیچ برنامه ای برای کاهش نیروها از افغانستان وجود ندارد.
از او سوال شد که شما از راهکارهای سیاسی یاد کردید اما طالبان هشدار داده اند که در صورت عدم گفتگو در مورد خروج نیروهای خارجی از روند مذاکرات با امریکا بیرون خواهند شد. در این مورد چه می گویید؟
وی پاسخ داد: سیاست وظیفۀ کسانی نیست که یونیفورم نظامی بر تن دارند ما افراد نظامی هستیم اما به عنوان نظامی آماده هستیم هم از گفتگوها حمایت کنیم و هم به جنگ ادامه دهیم. طالبان باید درک کنند که آنها در میدا جنگ برنده نخواهد شد اگر طالبان می خواهند در میان مردم بمانند باید به مذاکره ادامه دهند.
جنرال فالکنر در جواب این سوال که اگر طالبان از مذاکرات صلح خارج شوند اقدام بعدی شما چه خواهد بود؟
پاسخ داد من بر می گردم به استراتیژی مان در جنوب آسیا، آنها انتخاب دیگری ندارند اگر می خواهند که جزء مردم افغانستان باشند باید مذاکره کنند در غیر این صورت ما آنجا می مانیم که تمر کز ما این خواهد بود که طالبان را از بین ببریم و نابود کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که تنها در داخل افغانستان با طالبان می جنگید یا در بیرون از افغانستان هم می جنگید؟ زیرا گفته می شود طالبان در خارج از افغانستان نیز پایگاه و مخفیگاه دارند.
پاسخ داد: هرچند که صحبتهای ما در مورد افغانستان است اما باید بگویم که استراتیژی جنوب آسیای ما به این متعهد است که در برابر سازمان های تروریستی در هرجای جهان بجنگند.
در صورتی که مذاکرات صلح موفقانه باشد برخورد شما با سایر گروههای تروریستی مانند داعش و حرکت اسلامی ازبکستان در افغانستان چه خواهد بود؟
برای ما هیچ فرقی نمی کند هردشمن افغانستان دشمن ما نیز هست و ما متعهد هستیم که در کنار افغانستان باشیم و در برابر تمام کسانی که دشمن دولت افغانستان است بجنگیم. بنابراین اگر صلح ناشی از یک مصالحه سیاسی در افغانستان باشد ما می خواهیم مطمئن شویم که این عناصر از بین بروند.
این در حالی است که مذاکرت میان نمایندگان طالبان با هیأ امزیکایی به رهبری خلیل زاد در قطر وارد چهارمین روز خود شده است.