اگر حکومت برخاسته از تقلب را می پذیرفتیم فاتحه دموکراسی خوانده می شد
داکتر عبدالله عبدالله رهبر تیم انتخاباتی ثبات و همگرایی پس از ادای سوگند به عنوان برنده واقعی انتخابات و رئیس جمهور منتخب مردم امروز دوشنبه مراسم تحلیف خود را به جای آورد.
داکتر عبدالله عبدالله که از سوی مولوی شهزاده شهزاد سوگند داده شد طی سخنانی گفت پذیرش حکومت برخاسته از تقلب به معنای خواندن فاتحه دموکراسی در افغانستان بود.
وی تاکید کرد اکنون نقطه عطفی در تاریخ معاصر افغانستان رقم خورده است که در آن ما با یک فکر و برنامه نو برای ایجاد تغییرات اساسی در نظام کشور به میدان آمده ایم.
وی تاکید کرد تیم ثبات و همگرایی با یک منشور 13 بخشی یک دولت همه شمول و فراگیر به میدان آمده و مبارزه با فساد را از ریاست جمهوری آغاز و تا پایین ترین سطح ادامه می دهد.
وی گفت:«من حالا رئیس جمهور همه شما هستم و بدون تبعیض در خدمت همه مردم می باشم.»
داکتر عبدالله افزود دولت وی دولت همه مردم افغانستان است.
داکتر عبدالله عبدالله، رییس اجراییه کشور و رهبر دسته انتخاباتی ثبات و همگرایی گفت تنها راه بیرون رفت از بحران کنونی انتخابات ابطال آرای تقلبی است.
آقای عبدالله گفت هیچ کسی نباید تعهد وی برای حمایت از دموکراسی واقعی و حاکمیت قانون را به دیده شک بنگرد.
وی تاکید کرد نباید سابقۀ سازش و خودگذریاش سبب شود که کسی وی را جدی نگیرد.
آقای عبدالله و معاونین او، با گذاشتن دست بر روی قرآن کریم، سوگند یاد کردند که از استقلال، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان دفاع کرده و از منافع مردم حفاظت خواهند کرد.
آقای عبدالله، در سخنرانی خود، با اشاره به بحران انتخاباتی ۲۰۱۴، گفت که اگر در انتخابات گذشته به هدف ثبات و وحدت ملی تن به مصلحت نمیداد، افغانستان به بحران میرفت؛ اما اکنون موضوع کاملا برعکس شده و اینبار، اگر نتیجهی تقلبی پذیرفته میشد، فاتحهی دموکراسی در افغانستان خوانده میشد.
او افزود: «تاریخ در افغانستان ورق خورده و مردم باید مطمئن باشند که در صفحهی جدید، خواست و ارادهی مردم افغانستان تعیین کننده است و اکنون در موقعیتی ایستادهایم که نقطه عطف تازه در تاریخ معاصر کشور رقم بزنیم و دولتی برخواسته از آرای مردم، مبتنی بر ارزشها و خواستهای واقعیمان ایجاد کنیم.»
آقای عبدالله، گفت که تمام اقوام افغانستان برای همگرایی در قصر سپیدار و زیر چتر «دولت همهشمول» برای تأمین ثبات پایدار گردهم آمدهاند. «در زمان انتخابات، تعهد داده بودیم که حکومت برآمده از تقلب را نمیپذیریم و به این تعهد خود پابندیم.»
او، همچنان در مورد تنشهای خود با رییسجمهور غنی، گفت: «ما همیشه حاضر به بحث و گفتوگو استیم. ما برای وحدت افغانستان کار کردیم و میکنیم، نه برای تقسیم افغانستان. گفتوگو را بهترین طریقهی حل منازعات و مشکلات میدانیم. هرلحظه حاضر به گفتوگو استیم. نیروهای قهرمان امنیتی کشور ما سرمایه ملی ما استند. این نیروها حرفهای، مسلکی، بیطرف و در خدمت نظام استند و هدایت من این است تا بیطرفی خود را در منازعات سیاسی، حفظ کنند.»
آقای عبدالله، ادعا کرد که در روزهای گذشته، همواره خواسته است تا با رییسجمهور غنی گفتوگو کند؛ اما درخواست او از سوی آقای غنی، رد شده است.
او، در مورد روابط «دولت همهشمول» با کشورهای خارجی، گفت: «امروز جهان و منطقه وضع متفاوتی دارد. تعامل با جهان و منطقه، نیازمند روشهای تنشزدایی است. دولت موظف است تا از استقلال و تمامیت ارضی کشور دفاع کند. بر اساس احترام متقابل در چارچوب مشخص، خواهان کار مشترک با همسایگان و دوستان بینالمللی استیم. افغانستان نباید مرکز بحران بینالمللی و محل امن فعالیت تروریستان باشد.»
آقای عبدالله، با بیان این که نیروهای خارجی از افغانستان بیرون میشوند، تأکید کرد: «باید خروج این نیروها از افغانستان، مسؤولانه بوده و در عین حال، با اینکه افغانستان فرصتهای بالقوهای در اختیار دارد اما تا خودکفایی لازم راه درازی را در پیش دارد و بنابراین، افغانستان به کمکهای جامعهی جهانی نیازمند میباشد.»
او، با انتقاد از عملکرد حکومت وحدت ملی طی پنج سال گذشته، گفت که دولت همهشمول صلح پایدار و با عزت میخواهد که بتواند افغانستان را در مسیر توسعه و آیندهی بهتر سوق دهد.
آقای عبدالله، بیان کرد که صدور فرامین عجولانه و سلیقهای که نتایج خیلی ناگوار را به ادارات داشت، صدمات درازمدتی را بر پیکر نظام اداری و نهادهای خدمات عامه وارد کرد و از همینرو، دولت همهشمول، به سیاستبازیها زیر نام اصلاحات، نقطه پایان میگذارد.
عبدالله عبدالله، ساعاتی پس از آن که سوگند وفاداری به قانون را به عنوان رییس جمهور حکومت همه شمول به جا آورد، عنایتالله بابر فرهمند معاون اول و اسدالله سعادتی معاون دوم خود را به دفتر کاری شان در صدارت، معرفی کرد.