به گزارش رها، بیش از یک هفته از فاجعه ارزگان می گذرد. در فاجعه ارزگان طالبان با خیال راحت و با چراغ سبز حکومت تهاجم گسترده ای را به مناطق هزاره نشین در ارزگان خاص انجام دادند که منجر به شهادت دهها نفر و آوارگی صدها خانواده شد. رئیس جمهور به جای حمایت از مردم مورد تجاوز آن را جنگ قومی خواند.
عبدالقیوم سجادی نماینده مردم غزنی در یاداشتی در صفحه اجتماعی خویش ضمن انتقاد از سخنان رئیس جمهور جنگ در ارزگان را منازعه قومی نمی داند.
متن کامل یادداشت داکتر سجادی به شرح زیر می باشد:
مردم مظلوم ارزگان خاص و مناطق همجوار در این شب و روزهای سرد و سرمای طاقتفرسا در میان دود و آتش دشمن قرار دارند.
رئیسجمهور غنی و حکومت بهجای سرکوب دشمنان مردم و نظام سیاسی، تهاجم بیرحمانهی دشمن را که منجر به کشتار دهها انسان مظلوم و بیدفاع و آوارگی صدها خانوادهی اتباع کشور و حامی نظام سیاسی گردید، را جنگ قومی مینامد. این در حالی است که دشمن به انواع سلاحهای مدرن مجهز و با ساز و برگ نظامی کشنده و پیشرفته و قطعهی سرخ خود قریهها را آتش زده و بیش از هفتصد فامیل را آواره نموده است.
گاهی از مدافعین و افرادی که برای نجات خود و مردم خویش با شهامت دفاع میکنند عنوان ناقضین حقوق بشر داده میشود و زمان دیگر رییسجمهور کشور، تهاجم و کشتار بیرحمانهی طالبان را جنگ قومی عنوان میدهد!
چندینروز است تلاش میکنیم تا حکومت برای حمایت از حق زندگی مردم و رسیدگی به آوارگان و بیچارگان زن و مرد، اطفال و کهنسال نیروی کمکی اعزام کند، راه رفتیم و فریاد کشیدیم اما نتیجه هیچ بود و هیچ! تصور میشد بیکفایتی و بیمسئولیتی مسئولین امنیتی عامل این کوتاهی است، اما حکم رئیسجمهور برای توظیف هیأت صلح حکایت تلخ ذهنیت وارونه و قبیلهگرایانهی حاکم بر این دیار است.
به راستی در این ماتمکده از دموکراسی تا حقوق بشر، از حقوق انسانی تا حق شهروندی همه شعار میانخالی است و تمام ارزشهای انسانی و اسلامی به پای تفکر قبیلوی قربانی میشود.
همه میدانیم که کشتار و قتل غیرنظامیان و سوزاندن خانههای مردم بیدفاع ملکی و آوارهنمودن زنان و اطفال و کهنسالان مصداق بارز جنایت جنگی است و توجیه این جنایت و سکوت در برابر آن زیر هر عنوانی که باشد، خود نقض حقوق بشری و وجدان انسانی است.
یک پاسخ بگذارید