بین المللسیاست

امریکا نسل کشی ارامنه را به رسمیت شناخت

مجلس نمایندگان امریکا نیز این طرح را با رای قاطع در ماه اکتبر به تصویب رساند اما جمهوری‌خواهان از زمان دیدار دونالد ترامپ، رییس جمهور امریکا و همتای ترکیه‌ای‌اش در ماه گذشته میلادی، بارها مانع به رای گذاشتن این طرح در سنا شدند.

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در توییتی به زبان انگلیسی نوشت: این اقدام ادای احترامی به ۱.۵ میلیون قربانی نخستین نسل‌کشی قرن بیستم و گامی قابل توجه در پیش‌برد دستورکار جلوگیری از تکرار چنین وقایعی است.

این طرح اظهار می‌کند یاد کردن از کشتار ۱.۵ میلیون ارمنی از سوی امپراتوری عثمانی از ۱۹۱۵ تا ۱۹۲۳ به عنوان یک نسل‌کشی، سیاست امریکا است.

ترکیه می‌پذیرد که ارامنه بسیاری که در امپراتوری عثمانی زندگی می‌کردند، در درگیری با نیروهای عثمانی طی جنگ جهانی اول کشته شده‌اند اما آمار اعلام شده از این کشته شدگان را رد و کشتار سیستماتیک و اتهام “نسل‌کشی” را تکذیب می‌کند.

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه این تصمیم امریکا را “نمایشی سیاسی” دانسته و سخنگوی ریاست جمهوری این کشور نیز اظهار کرد، انقره  این اقدام را شدیدا محکوم می‌کند.

فخرالدین آلتون، رییس دفتر ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه در واکنش به تصویب این طرح در توییتر نوشت: تاریخ (تصویب) این طرح‌ها را اقدامی غیرمسئولانه و غیرمنطقی از سوی برخی اعضای کنگره امریکا علیه ترکیه خواهد دانست.

برخی مقامات وابسته به کنگره امریکا گفته‌اند، کاخ سفید نمی‌خواهد در شرایطی که در حال مذاکره با انقره  بر سر مساله حساس سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ است، این طرح پیگیری شود.

چندین دهه است که اقداماتی برای به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه به دلیل نگرانی‌ها از ایجاد تنش در روابط انقره  و واشنگتن متوقف شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا