سیاستِتیتر یک

امروز چهارشنبه اول جوزاست/ سرک‌های کابل حالت نظامی گرفته و رئیس جمهور در ارگ است

معاون سخنگوی رئیس جمهور غنی با اعلام برنامه کاری رئیس جمهور برای امروز چهارشنبه اول جوزا به نوعی پاسخ مخالفین رئیس جمهور را  داد.

  «ديدار با صنعت كاران با اهداف: حمايت و تشويق از سرمايه گذاري، تلاش براي خود كفايي، سهولت براي صنعت كاران، تشويق براي خريد توليدات داخلي، امنيت و ضمانت براي سرمايه گذاري، سهولت براي تعرفه و مسايل گمركي، كاهش براي واردات، تشويق براي صادرات و خودكفايي در برخي عرصه‌ها مانند ذوب آهن» از جمله کارهایی است که رئیس جمهور غنی باید امروز انجام دهد.

شاه‌حسین مرتضوی در صفحه فیس‌بوک خود می‌نویسد هدف از برنامه‌های مختلف رئیس جمهور غنی ایجاد تغییر در سفره مردم و در نهایت توسعه و آبادی افغانستان می‌باشد.

نگاهی به برنامه کاری رئیس جمهور غنی برای امروز چهارشنبه اول جوزا نشان می‌دهد که رئیس جمهور برخلاف روزهای دیگر در این روز بیشترین کار را قرار است انجام دهد.

این در حالی‌ست که براساس قانون دوره کاری رئیس جمهور امروز به پایان می‌رسد و حکومت وحدت ملی عملا تمام شده تلقی می‌گردد.

غنی اما از قبل برای این روز چاره‌ اندیشیده بود؛ رئیس جمهور غنی قبل از هرچیز حکم دادگاه عالی مبنی بر تمدید دوره کاری‌اش تا پایان انتخابات ریاست جمهوری را به دست آورده‌است، مسأله‌ای که سبب  جنجال تازه میان ارگ و مخالفان سیاسی‌ ارگ شده‌است.

سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهور، این روزها با تحریر مطالب مختلف و نشر آن در فضای مجازی سعی دارد افکار عمومی را به سمت پذیرش تمدید دوره  کاری رئیس جمهور و معاونانش سوق دهد.

از سوی دیگر مخالفان غنی در کل و شورای نامزدان انتخاباتی متشکل از دوازده تیم انتخاباتی به طور خاص حکم دادگاه عالی برای تمدید دوره کاری رئیس جمهور را غیرقانونی و حربه غنی برای کسب مشروعیت می‌دانند. این نامزدان طرح دولت سرپرست را به حکومت پیشنهاد داده‌اند که براساس آن رئیس جمهور غنی در صورت تمایل به ریاست دولت سرپرست باید قید نامزدی در  انتخابات ریاست جمهوری آینده را بزند.

حکومت در واکنش به این طرح شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، آن را خلاف قانون و در راستای اهداف چند فرد خاص توصیف کرده‌است.

حنیف اتمر، مشاور  پیشین امنیت ملی و رهبر تمی انتخاباتی صلح و اعتدال، دو روز پیش در نشست خبری شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری گفت در صورتیکه غنی بخواهد بعد از اول جوزا همچنان در قدرت بماند، به قانون اساسی پشت کرده و مسئول تمام عواقب منفی‌ست که دامن امنیت کشور را قرار است بگیرد.

وی تأکید کرد از تمام گزینه‌ها برای پایین کشیدن غنی از قدرت استفاده  خواهد کرد.

در این میان اما نحوه رفتار امریکا نیز  حائز اهمیت است: به نظر می‌رسد چندی پیش و درست قبل از برگزاری لویه جرگه  مشورتی برای صلح، امریکایی‌ها چراغ سبزهایی مبنی بر همراهی با مخالفین غنی نشان داده بود، چراغ سبزهایی که با برگزاری لویه جرگه مشورتی برای مخالفین غنی رنگ سرخ گرفت.

ناتو، یوناما، اتحادیه اروپا و بسیاری دیگر از کشورهایی که در به نوعی در معادله افغانستان نقش دارند، اگر نگوییم به طور مستقیم که به گونه غیر مستقیم برگزاری لویه جرگه را به رئیس جمهور غنی تبریک گفتند.

غنی در یک ذکاوت خاص برخلاف ادعای مخالفینش که بیشترشان رهبران احزاب بودند در لویه جرگه هیچ سخنی از تمدید دوره کاری خود به میان نیاورد بلکه روی پیش‌برد پروسه صلح به مالکیت حکومت افغانستان تأکید ورزید، نکته‌ای که همراهی داخلی و خارجی با وی را به همراه داشت.

با این اوصاف و در حالیکه رئیس جمهور غنی توانسته چند کار مهم به شمول برگزاری لویه جرگه برای تأیید مالکیت دولت بر پروسه صلح، اخذ رأی دادگاه عالی برای تمدید دوره کاری خود تا پایان انتخابات ریاست جمهوری و تشکیل پارلمان بر اساس سلیقه‌ی خود را انجام دهد، تنها کاری که مانده برگزاری انتخابات ریاست جمهوری‌ست.

رئیس جمهور غنی و تیمش اکنون با در اختیار داشتن تمام امکانات مادی و معنوی حکومت در اندیشه فراهم نمودن مقدمات برگزاری انتخابات ریاست جمهوری هستند و اقداماتی هم در این راستا برداشته‌اند.

به باور کارشناسان در صورتیکه انتخابات ریاست جمهوری در زمان اعلام شده برگزار شود و برای بار سوم به تعویق نیفتد، شانس پیروزی غنی بسیار بیشتر از دیگر کاندیداها می‌باشد.

در چنین شرایطی باید نشست و دید سنگ‌های بزرگی که مخالفان غنی به ویژه شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری برداشته‌اند نشانه‌ی نزدن است یا اینکه واقعا آنها در پایین کشاندن غنی از قدرت بعد از امروز (اول جوزا) برنامه دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا