اجتماعی

افغانستان و ترکیه ساختمان مکاتب در مناطق زلزله خیز را تبدیل می کنند

سال گذشته افغانستان شاهد 160 زلزله بود که بیشتر آنها در اعماق زمین بود خسارات آن چنانی به دنبال نداشت. آخرین زلزله مرگبار در افغانستان در سال 2015 بود که جان بیش از 400 تن را گرفت و بیش از 250 تن دیگر نیز در دامنه کوه های هندوکش زخمی کرد.

«جولیان پالما» متخصص مدیریت ریسک بلایای طبیعی در بانک جهانی می گوید که خطر وقوع زلزله ای بزرگ تر در هر زمانی است؛ و این زلزله اگر در طول روز اتفاق بیفتد، جان دست کم 5 میلیون کودک را با خطر مواجه می سازد.

وی گفت: «با توجه به آسیب پذیری افغانستان نسبت به بلایای طبیعی، لازم است که هر چه سریع تر برای ساخت مکاتبی ایمن تر و جایگزینی تجهیزات قدیمی اقدام کرد.»

ترکیه هم در سال 1999 یکی از مرگبارترین رویدادهای زلزله در جهان را تجربه کرد که در آن، بیش از 18 هزار تن جان باخته و 700 ساختمان مکتب نیز در این کشور تخریب گردید.

وزارت معارف ترکیه گفته است که طی سه سال آینده، 1500 مکتب مقاوم در برابر زلزله می سازد تا دسترسی مطمئنی به مکاتب ایمن برای فرزندان مهاجران سوریه و دیگر مجاوران منطقه فراهم سازد.

آقای پالما می افزاید که بانک جهانی به هر دو کشور کمک می کند تا این گونه مکاتب مقاوم در برابر زلزله بسازند. «از 16400 مکتب فعلی در افغانستان، بیشتر آنها ساختمان یک منزله هستند که در برابر زلزله نیز بسیار آسیب پذیر می باشند.»

وی علاوه کرد که 90 فیصد این مکاتب توسط کارگران بی تجربه و بدون مهارت های ساختمانی ساخته شده اند.

او همچنین گفت که بانک جهانی با دولت و دیگر شرکای دولت افغانستان کار می کند تا تحلیل جامعی از مناطق دارای ریسک برای بخش معارف بدست آورد. دولت افغانستان در نظر دارد تا سال 2030 با ساخت بیش از 20 هزار مکتب جدید، دسترسی صددرصدی برای شاگردان مکاتب فراهم سازد.

به گفته ی وی، در ترکیه نیز، بیش از 70 فیصد جمعیت این کشور در مناطق با ریسک وقوع زلزله زندگی می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا