اجتماعیبرگزیده ها

افغانستان سومین کشور بی سواد جهان است

 

داکتر سردار محمد رحیمی، معین سواد آموزی وزارت معارف می گوید که افغانستان در قسمت سواد نیز متاسفانه همانند دیگر بخش ها رکورددار منفی است.

آقای رحیمی در نشستی که به منظور روز جهانی سواد برگزار شده بود، گفت که نرخ سواد در کشور بسیار پایین است، بعد از دو کشور افریقایی، سومین کشور بی سواد جهان هستیم.

او چالش های زیادی را فرا روی سواد بر شمرد و افزود که نبود بودجه کافی، برخورد سیاسی با معارف، چند قومی بودن کشور، ناامنی و نگاه پروژه ای به معارف باعث پیشرفت نکردن این بخش مهم کشور شده است.

به گفته معین سواد آموزی وزارت معارف، به عنوان یک کلیشه همواره گفته شده است که بودجه معارف بعد از امنیت بیشترین است ولی در حقیقت این گونه نیست.

آقای رحیمی می گوید که بودجه معارف در کشور حدود 13 درصد است که در کشورهای دیگر 30 تا 45 درصد بودجه ملی را به خود اختصاص می دهد.

او همچنین از بودجه ای که معینیت سواد آموزی اختصاص داده شده نیز انتقاد کرد و گفت که از 13 درصد بودجه ملی که وزارت معارف اختصاص داده می شود، تنها 1.5 درصد مربوط به سواد آموزی می شود که این هزینه بسیار کم است.

معین سواد آموزی وزارت معارف می گوید که سالانه 250 هزار تن به جمعیت بی سوادان افزوده می شود که با افزایش بودجه می توان بی سوادی را محو کرد.

معنیت سواد اموزی وزارت معارف در حال حاضر حدود 500 هزار تن را در کشور تحت پوشش قرار می دهد که نزدیک به 300 هزار تن آنان موفق به سپری کردن دوره اموزشی می شوند.

رحیمی می گوید که از سال 2001 تا سال 2012 حدود 6 میلیون تن تحت پوشش سواد آموزی قرار گرفته که رشد سالانه 1 درصدی داشته است.

او همچنین افزود که معینیت در نظر دارد با بیشتر شدن بودجه، تعداد بیشتری را تحت پوشش قرار دهد تا رشد سالانه به 2.5 درصد افزایش یابد و تا سال 2020 تعداد باسوادان به 50 درصد برسد.

اکنون بر اساس گزارش سازمان ملل و وزارت معارف حدود 34 درصد جامعه باسوادند و 66 درصد دیگر قادر به خواندن و نوشتن نیست.

بر اساس این گزارش ها، 99 درصد از 66 درصد جمعیت بی سواد کشور را زنان تشکیل می دهند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا