اجتماعیبین الملل

افغانستان به عنوان معاون هشتمین نشست آژانس بین المللی انرژی های تجدید پذیر انتخاب شد

علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب کشور به نمایندگی از افغانستان در این نشست دو روزه شرکت کرده است.

علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب در این کنفرانس گفت: کشور هاي پيشرفته اکنون فقط دغدغه کيفيت انرژي را دارند٬ براي اينکه مردم شان به انرژي دسترسي دارند. اما در کشورهاي کمتر توسعه يافته هم نگرانی “کيفيت انرژي” و هم “دسترسي به انرژي ” وجود دارد.

آقای عثمانی افزود: “بايد به کشورهای کمتر توسعه یافته در جهت توسعه انرژي تجديد پذير کمکهاي مالي و تخنيکي صورت گيرد تا این کشور ها بتوانند نياز هاي خود را از اين منابع بر آورده سازند. تا استفاده از انرژي غير پاک به حداقل برسد.”

وزیر انرژی و آب در بخش دیگر از گفته هایش افزود:  براي رسيدن از هدف ۷ از اهداف SDGs  این گمان وجود دارد که منابع انرژي به گونه¬ي غير منطقي استفاده شود تا اين هدف محقق شود. بايد توجه داشته باشيم که رسيدن به هدف تا سال ۲۰۳۰ نبايد به منابع ضربه بزند و آنرا قرباني سازد. چرا که اين منابع سرمايه مشترک ما و نسل آينده است.  از طرف ديگر رسيدن به هدف نبايد محيط زيست را آلوده سازد. که از يک طرف به رفاه برسيم و از طرف ديگر محيط را غير قابل براي زندگي بسازيم. براي رسيدن به هدف هفتم SDGs استفاده از ترکيبي از انرژي قابل تجديد٬ موثريت انرژي و استفاده مفيد و موثر و منطقي از پروژه هاي توليد انرژي مي تواند کمک کند.

علی احمد عثمانی که نماینده افغانستان در این نشست جهانی است در بخش دیگر از سخنان خود در این کنفرانس خواهان توجه جامعه جهانی برای افغانستان شد، وی گفت:  سازمان جهاني انرژي مي تواند کارهاي زير را براي کشورهاي چون کشور ما انجام دهد.  از انجا که برنامه توسعه برق سالها را در بر مي گيرد٬ بايد برنامه ها را به کوتاه مدت و ميان مدت تقسيم نمود. در کوتاه مدت سازمان بين المللي انرژي مي تواند در ظرفيت سازي و همچنين انتقال تکنالوژي در بخش هاي مختلف بايومس٬ باد٬ آفتاب و ساير انرژي قابل تجديد٬ نقش داشته باشد. همچنين مديريت تجارت انرژي همانند مشخص کردن تعرفه٬ حفظ و مراقبت وسايل توليد انرژي همچنين چگونگي جمع آوري مفاد سرمايه گذاري نقش داشته باشد.

آژانس بین المللی انرژی های قابل تجدید یک سازمان بین المللی است که کشور ها را برای انتقال بسوی انرژی پایدار پشتیبانی می کند. IRENA همچنان وظیفه آسان کردن دسترسی به تمام اطلاعات مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر را به دوش دارد.

همچنين IRENA يا سازمان جهاني انرژي مي تواند کشورها را از طريق زنجيره تامين٬ و تعيين مناطق آزاد تجارتي٬ تعيين رژيم تعرفه و ساير مشوق ها براي پروژه هاي انرژي  تجديد پذير نقش داشته باشد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا