بین المللسیاست

افغانستان بهترین مشتری برای برق ایران می باشد

رضا ریاحی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان، ایران می‌گوید افغانستان “بهترین مشتری” برق است.

وی افزود بسیاری از کشورهای همسایه افغانستان درصدد یافتن راهی برای صادرات برق به این کشور هستند.

او گفت این بازار به دلیل رقابت همسایه‌های افغانستان همیشگی نیست و “لذا باید این بازار را حفظ” کرد.

افغانستان در حال حاضر به دو هزار مگاوات برق برای روشنایی خانه‌ها و به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد کشور نیاز دارد ولی قادر به تامین آن نیست. اکنون ۷۷ درصد برق مورد نیاز افغانستان از کشورهای ازبکستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ایران وارد می‌شود. در این روزها حتی در کابل مردم در شبانه روز کمتر از ۱۲ ساعت برق دارند.

میزان برق تولیدشده در داخل افغانستان تنها حدود ۱۹ درصد از نیازمندی کشور را تامین می‌کند. چهار درصد از تولید داخلی از طریق نیروگاه حرارتی و انرژی تجدیدپذیر و بقیه نیز در نیروگاه‌های آبی تولید می‌شود.

آقای ریاحی گفت هم اینک برق تولیدی منطقه خراسان از طریق خط ۱۳۲ کیلوولت پست تربت‌جام به افغانستان صادر می‌شود که متوسط صادرات سالانه آن حدود ۷۰ مگاوات است.

به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران(ایرنا) وی گفت یک خط ۲۰ کیلوولت نیز در دوغارون وجود دارد که سالانه ۱۰ مگاوات برق به افغانستان صادر می‌کند، در مجموع درآمد حاصل از صادرات برق صرف توسعه خطوط انتقال و شبکه برق در خراسان می‌شود.

آقای ریاحی یکی از مزیت‌های صادرات برق به افغانستان را اوج مصرف برق در این کشور در فصل زمستان دانست و گفت در این فصل نیروگاه‌های خراسان تولید اضافه دارند و کمتر از نصف ظرفیت خود تولید می‌کنند لذا بهترین فرصت برای صادرات برق به وجود می‌آید.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان گفت برای حفظ شبکه صادرات برق به افغانستان، مطالعه ایجاد خط ۵۰۰ کیلوولت از تایباد به هرات در حال انجام است و همچنین درآینده نزدیک از محل استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مسیر دیگری برای صادرات برق به افغانستان ایجاد خواهد شد.

او گفت واردات برق از ترکمنستان از طریق مرز سرخس به خراسان که در مقابل صدور گاز از این منطقه به ترکمنستان انجام می‌شد، به دلیل مشکلات مالی بین دو کشور، برای مدتی قطع شد و هیچ مبادله گاز با برق انجام نگرفت.

آقای ریاحی افزود با تلاشهای وزارت نیرو و شرکت توانیر و رفع مشکل مالی بین دو کشور، دوباره واردات برق از ترکمنستان از سر گرفته شده و ابزار امیدواری کرده که حجم برق وارداتی از ترکمنستان در زمستان بیشتر شود.

او گفت برق منطقه‌ای خراسان وظیفه تامین برق استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی را برعهده دارد و ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های خراسان پنج هزار و ۶۲۳ مگاوات، تولید سالانه برق آنها ۲۱ هزار و ۴۰۰ میلیون کیلووات ساعت است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا