اجتماعیِتیتر یک

افغانستان بالاترین مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را دارد

وزارت صحت و نهادهای سازمان ملل همچنین اعلام کرده که از هر شش کودک در افغانستان یک نفر آنان واکسین نمی‌شود و میزان پوشش برنامه واکسیناسیون افغانستان درصورت کل پایین است.

در خبرنامه مشترک این نهادها که به مناسبت روز جهانی واکسیناسیون امروز (یکشنبه، سوم ثور) نشر شد، آمده که واکسین کردن می‌تواند جلوی مرگ بیشتر از یک سوم کودکان زیر پنج سال را بگیرد.

این نهادها افزوده که افغانستان یکی از کشورهای است که بالاترین میزان مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را در جهان دارا است و از هر هزار کودک ۵۵ تن از آنان پیش از رسیدن به پنج سالگی می‌میرند.

به گفته این نهادها واکسیناسیون یکی از موفقیت آمیزترین و از لحاظ اقتصادی به صرفه ترین اقدام‌ها برای حفاظت از بیماری، معلولیت و جلوگیری از مرگهای و بیماری‌های قابل پیشگیری از طریق واکسین است.

این بیماری‌ها شامل سل، فلج کودکان، اسهال، سیاه سرفه، هیپاتیت ب، آنفولانزا، سینه بغل، تیتانوس/ کزاز و سرخکان است.

فیروزالدین فیزور، وزیر صحت گفته است که براساس آمارگیری انجام شده در سال ۲۰۱۵ از هر ۱۸ کودک یک نفر آنان قبل از رسیدن به سن ۵ سالگی جان می دهند.

او افزوده که پوشش واکسین در شهرهای افغانستان حدود ۶۱ درصد و در مناطق روستایی ۴۹ درصد است.

ریچارد پیپرکورن، نماینده سازمان صحی جهان در افغانستان گفته که برای دسترسی مردم به واکسین بدون در نظر داشت مکان زندگی مردم با کمپین واکسین خانه به خانه از دریافت واکسین توسط کودکان اطمینان حاصل شود.

بر اساس این خبرنامه مشترک، در نتیجه تلاش‌های حکومت افغانستان زمینه تقویت برنامه محافظت عمومی و حمایت شرکای محلی و بین‌المللی، میزان مرگ و میر ناشی از امراض قابل پیشگیری از طریق واکسین در یک دهه گذشته کاهش یافته است.

شمار مراکز بهداشتی که خدمات محافظت عمومی را برای مردم ارائه می‌کند در سال گذشته ۱۲ درصد افزایش یافته و شمار این مراکز به ۱,۷۶۷ در سراسر افغانستان رسیده‌است.

اکنون ۱۰ نوع واکسین به صورت رایگان به کودکان افغانستان رسانده می‌شود.

در این خبرنامه آمده که افغانستان تلاشهای زیادی برای ریشه کن کردن بیماری فلج کودکان کرده و بخشهای بزرگ این کشور از بیماری فلج کودکان پاکسازی شده است.

به گفته این نهادها در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱۳ مورد فلج کودکان در افغانستان ثبت شده و در سال ۲۰۱۵ شمار افراد مبتلا ۲۰ مورد گزارش شده، ولی در سال ۲۰۱۷ تاکنون سه مورد بیماری فلج کودکان در ولایت‌های قندهار و هلمند در جنوب و قندور در شمال شرق ثبت شده‌است.

BBC

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا