خلیل صدیق رئیس بانک مرکزی افغانستان امروز شنبه در نشستی خبری گفت که خارج شدن افغانستان از فهرست خاکستری گروه اقدامات مالی بین المللی یک دستاور بزرگ برای نظام مالی و بانکی کشور محسوب می شود.
گروه اقدامات مالی بین المللی (FATF) یک نهاد بین المللی است که معیارات مبارزه با پول شویی، تمویل تروریزم و سایر جرایم مالی به شمول مبارزه با گسترش سلاح های کشتار جمعی را تعیین و بر اجراآت کشور های که طور مستقیم و یا غیر مستقیم عضویت آن سازمان را دارند نظارت می کند.
گروه متذکره سال سه مرتبه جلسات خویش را تدویر می کند و پیشرفت کشور های مختلف در موارد فوق الذکر را مورد بحث قرار داده و به اتفاق آراء تدابیر مقتضی را اتخاذ مینمایند.
گروه اقدامات مالی بین المللی قبلاً 40 سفارش را منحیث معیارات مبارزه با پول شویی، تمویل تروریزم و سایر جرایم مالی تعیین نموده است که تمام کشور ها باید سفارشات مربوط را رعایت و تطبیق نمایند.
آقای صدیق در قسمتی دیگر از سخنان خود گفت که قوانین، مقررات و ساختار های مبارزه با پول شویی و تمویل تروریزم حکومت افغانستان در سال 2011 مورد ارزیابی قرار گرفته بودکه بعد از دریافت مشکلات جدی و عدم تطبیق سفارشات اساسی آن سازمان، افغانستان تحت ارزیابی شدید و دوامدار کمیته همکاریهای بین المللی قرار گرفت.
به گفته صدیق، کمیته از دولت خواسته بود که قانون جلوگیری از پول شویی و عوایدناشی از جرایم، قانون جلوگیری از تمویل تروریزم، مقررۀ تنظیم اجراآت جلوگیری از تمویل تروریزم، تعدیل مقررۀ کنترول و راپور دهی انتقال پول، اسعار و اسناد قابل معامله در گمرکات، تعدیل مقررۀ جلوگیری از پول شویی، تمویل تروریزم و اقدامات باز دارنده، تعدیل مقررۀ شخص شایسته و مناسب، رهنمود انجماد دارای های تروریستان، صدور قرار انجماد متحد المال دارایی های تروریستان؛ طرزالعمل تحلیل معاملات مشکوک پول شویی، تمویل تروریزم و سایر جرایم اصلی؛ رهنمود گزارش دهی معاملات مشکوک و طرزالعمل اشخاص تحت نظر(FinTRACA Watch-List). را انجام دهد.
رئیس بانک مرکزی می گوید که براساس پلان عملیاتی؛ ادارات مربوطۀ حکومت افغانستان اقدامات لازم را در این زمینه انجام داده و ارزیابی داخل ساحه را در ماه اپریل سال 2017 میلادی مؤفقانه سپری کردند.
مرکز تحلیل معاملات و راپور های مالی افغانستان در امر خروج افغانستان از لست خاکستری گروه اقدامات مالی بین المللی، نقش اساسی را ایفاء نموده است .