آقای عظیمی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، بیان داشت، زمانی که طالبان در بدترین شرایط خود از لحاظ نظامی قرار داشتند و قابل پیشگیری و کنترل بودند، آقای کرزی زمینه را برای رشد این گروه در افغانستان فراهم ساخت.
به گفته وی، در نشستی با جنرال دیوید پتریوس، فرمانده پیشین نیروهای آمریکایی در افغانستان به رنگین دادفر سپنتا، وزیر خارجه پیشین کشور گفت ما توان از بین بردن والیهای نامنهاد طالبان را به گونه نسبی در مدت یک ماه و ولسوالهای این گروه را در مدت یک هفته داریم.
این مقام پیشین وزارت دفاع ملی علاوه کرد آقای کرزی به دیوید پتریوس هشدار داد: «به خدا قسم اگر دیگه عملیات شبانه اجرا کنید، علیه تان اعلان جهاد میکنیم.» وی در ادامه این صحبت خود گفت معنای «به خدا قسم» را آقای سپنتا برایت توضیح میدهد که من چه گفتهام.»
او تاکید کرد آقای کرزی اکثر فرماندهان ضد طالب که در راس نهادهای امنیتی چون ارتش ملی، امنیت ملی یا پولیس ملی قرار داشتند را از کار بر کنار یا زندانی ساختند و یا به یک نهاد غیرموثر فرستادند.
آقای عظیمی همچنان گفت، بر اساس گزارشهایی که به وزارت دفاع ملی میرسید، تمام والیها و ولسوالهایی که از سوی گروه طالبان تعیین میشدند، به جای این که به افغانستان بیایند، به کراچی و سایر نقاط پاکستان فرار میکردند.
این در حال است که آقای کرزی در گذشته نیز متهم به حمایت از گروه طالبان شده بود. بسیاری به این باورند که حامد کرزی به گروه تروریستی طالب مشروعیت سیاسی بخشید و این زمینه را فراهم ساخت که طالبان در سطح جهان مطرح شود.
آقای کرزی نخستین رهبر دولت بود که عبارت «برادران ناراضی» را برای طالبان به کار برد. این گفتار وی سبب واکنشهای گسترده در درون افغانستان شد. شهروندان و رهبران سیاسی کشور به کار بردن این عبارت برای طالبان را مشروعیت دادن به یک گروه تروریستی عنوان کردند.
علیرغم این انتقادها، آقای کرزی بارها در محافل سیاسی و مردمی از این عبارت یاد کرد و از کاربرد آن نیز دفاع کرد. رویکرد که به باور مردم افغانستان، گرایش طالبانی آقای کرزی را نشان میدهد.
محمد هاشم سلطانی- کابل