سیاستِتیتر یک

افزایش کنایه های رهبران دولت وحدت ملی به یکدیگر و دولت شکننده افغانستان

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور پس از اظهارات تند جنرال عبدالرشید دوستم معاون اول خودش که سابقه ای طولانی در سخنرانی های صریح و مستقیم دارد و از قومیت ازبک نیز می باشد، از خود واکنش نشان داد.

آقای دوستم چند روز پیش در یک نشست خبری در ولایت فاریاب گفته بود که “از نظر آقای غنی، هر کسی که به زبان پشتو حرف بزند، آدم خوبی است. اگر آن شخص پشتو و بویژه از ولایت لوگر باشد که دیگر شخص بهتری است.”

رئیس جمهوری کشور متولد ولایت لوگر می باشد.

جنرال دوستم همچنین به گروهی کوچک از قومیت پشتون به شمول محمد حنیف اتمر مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری، معصوم استانکزی رئیس اداره امنیت ملی و عبدالسلام رحیمی رئیس اداره امور که در اطراف آقای غنی هستند، اشاره کرد و گفت که این گروه آقای غنی را کنترول می کند.

معاون رئیس جمهور گفت “اگر آنها به رئیس جمهور بگوید که ماست، سیاه است، رئیس جمهور نیز می گوید که ماست سیاه است.”

این اظهارات آقای دوستم که خطر تنش های نژادی را می توانست به دنبال داشته باشد، هفته پیش مطرح گردید، اما پس از اینکه در رسانه های اجتماعی به شمول فیسبوک میان کاربران چرخید، مورد توجه همگان قرار گرفت.

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور امروز (سه شنبه) در بیانیه ای اظهارات آقای دوستم را رد کرد و گفت که این گفته ها به دشمنان افغانستان کمک می کند و مطابق با شان و جایگاه معاون اول رئیس جمهوری کشور نیست.

در بیانیه رئیس جمهوری که به نظر می رسد به طور غیر مستقیم به تخطی های حقوق بشری جنرال دوستم در زمان جنگ های افغانستان نیز اشاره می کند، آمده است “دولت خود را مکلف می داند تا به شکایات کسانی که از سوی طالبان و سایر طرف های درگیر جنگ های اخیر، مرتکب جنایت و یا بدرفتاری شده اند، رسیدگی کند.”

لازم به ذکر است که این کشمکش ها در حالی میان سران ارشد دولت وحدت ملی شکل می گیرد، که دولت نوپای وحدت ملی پیش از این نیز با اختلافات درونی مواجه بوده و از سویی دیگر در تلاش برای جلوگیری از افزایش فعالیت های شورشیان طالبان نیز می باشد.

شورشیان طالبان آنقدر به مراکز برخی ولایات کشور نزدیک شده اند، که همواره مراکز این ولایات را مورد تهدید جدی خود قرار داده اند. این شورشیان اخیرا به شهرهای کندز در شمال، لشکرگاه مرکز ولایت هلمند در جنوب و ترینکوت مرکز ولایت ارزگان در منطقه مرکزی به سمت جنوب کشور حمله کرده اند.

در درگیری های نواحی اطراف این مراکز ولایات، تلفات زیادی به شورشیان طالبان و نیروهای امنیتی وارد شد.

با افزایش ناامنی ها در کشور و عمیق تر شدن اختلافات سیاسی، و از سویی دیگر تا اندازه ای مشاهده شدن دوباره اختلافات گروه های قومیتی در کشور، ثبات دولت وحدت ملی به شدت در حال تهدید است.

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور و کارمند اسبق بانک جهانی، حمایت ایالات متحده آمریکا را با خود دارد، و از دیدگاه آمریکا، رهبری است که متعهد به مبارزه علیه فساد و آوردن اصلاحات در نظام اقتصادی و سیاسی افغانستان می باشد.

اما رقیبان سیاسی آقای غنی وی را متهم به بکار گیری انحصارگرایی در قدرت می کنند، و می گویند که او عمدا در کشور قوم گرایی کرده و به نفع قوم پشتون کار می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا