آتشسوزی در کمپ موریا یک بار دیگر انتقادها از سیاست های اتحادیه اروپا در قبال مهاجران را شدت بخشیده است. کاترینا بارلی، معاون رئیس پارلمان اتحادیه اروپا از حزب سوسیال دموکرات این رویداد را «افتضاح اروپایی» عنوان کرده است.
بارلی روز پنجشنبه در گفتگو با مجله صبحگاهی شبکه دوم تلویزیون عامه آلمان (زید دی اف) انتقاد کرد که بسیاری کشورهای اروپایی حاضر به پذیرش این پناهجویان نیستند. او افزود که نیاز است تا کشورها به سرعت دست به کار شوند. به گفته او، برای کاهش فشار بر آن کشورهای اروپایی که در سرحدات خارجی این اتحادیه موقعیت دارند، قضایای شمرده نشده مربوط به میکانیسم دوبلین باید لغو گردد. از دید این سیاستمدار آلمانی اصرار نکردن به میکانیسم تقسیمات پناهجویان شاید راه حل کلیدی این مساله باشد و کشورهایی که نمیخواهند پناهجو بپذیرند باید از نظر مالی در این زمینه کمک کنند.
فرانک راموس، مسئول شعبه آلمانی کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان، از حکومت فدرال آلمان خواست که پناهجویان بیشتری را بپذیرد. او به روزنامه «دی ولت» گفت که پافشاری آلمان به یک راه حل اروپایی قابل درک است، اما «در وضعیت عاجل فعلی از بازبینی سیاست کنونی استقبال میکنم.»
راموس گفت که به عنوان یک کارمند امدادی «از آمادگی بسیاری ایالتها و نواحی [آلمان] برای پذیرش پناهجویان عمیقاً تحت تاثیر قرار گرفته ام.» او ادامه داد: «ممکن ساختن استفاده از آمادگی ایالتها برای پذیرش بیشتر پناهجویان و دست یافتن به سازشهای بیشتر یک علامت خوب است.» قبلاً چندین ایالت آلمان ابراز آمادگی کرده اند که پناهجویان را از کمپ موریا بپذیرند. راموس اتحادیه اروپا را متهم کرد که به صورت متناسب به این اردوگاه رسیدگی نمیکند.
هاینریش بدفورت اشتروم، رئیس شورای کلیساهای پروتستان در آلمان، به این نظر است که اروپا در دستیابی به یک سیاست مشترک در قبال پناهجویان غفلت کرده است. او به روزنامه «پاساور نویه پریسه» گفته است: «ریاست آلمانی شورای اتحادیه اروپا باید فوراً راهحل اروپایی برای تقسیمات افراد نیازمند حفاظت به کشورهای آماده پذیرش پیدا کند. اگر چنین راهحلی ممکن نباشد، آلمان باید با کشورهایی که آماده پذیرش پناهجویان اند، وارد اقدام شود.»
رئيس شورای کلیساهای پروتستان آلمان توضیح داد که هرگاه کشورهای اروپایی به ارزشهای مشترک مسیحی اتکا کنند، پشت کردن به انسانهای نیازمند در تناقض با این ارزشهاست. او با دفاع از حمایت کلیسای پروتستان از کشتی نجات «سی واچ ۴» گفت: «این غیرقابلتحمل است که انسانها در مدیترانه غرق میشوند و برنامههای نجات دریایی دولتی متوقف شده اند.»
اردوگاه موریا شب چهارشنبه دچار آتشسوزی شد و کاملاً ویران گردید. این اردوگاه اصلاً برای ۳۰۰۰ مهاجر ساخته شده بود، اما حدود ۱۲ هزار تن در آن به سر میبردند. امدادگران وضعیت این مهاجران را وخیم گزارش میدهند.
کریستینه شمیتس که به عنوان پرستار در موسسه «رضاکاران صحی بینالمللی» کار میکند، گفت که این مهاجران پیش از آتشسوزی در این اردوگاه نیز بدبختی میکشیدند. به گفته او حالا ترس از شیوع کرونا نیز بر مشکلات روانی و تراوما در میان این پناهجویان افزوده شده است. خانم شمیتس گفته است که این مهاجران حالا با یک آینده نامعلوم مواجه اند و به خصوص زنان نیاز به محافظت دارند.