اعتصاب دوا فروشان عمده پایان یافت
این اعتصاب در اعتراض به آنچه طرح واگذاری واردات دوا به پنج شرکت به گونه انحصاری از سوی اداره ملی دوا و غذا خوانده میشد، در بیستوششم حمل شکل گرفت. اتحادیه خدمات دوایی مدعی بود که واردات دوا و لوازم طبی به صورت انحصاری به پنج شرکت داده میشود. یکی از موارد اعتراض دوافروشان اجرای طرح «دواخانههای زنجیرهای» بود.
یکی از خواستهای دیگر اتحادیه خدمات دوایی تجدیدنظر در فهرست دواهای غیرمجاز بود.
این اتحایه اعتراض داشتند که به صدها کانتینر دوا در گمرکات اجازه داده نمیشود تا به کشور وارد شود.
اعضای اتحادیه خدمات دوایی افغانستان در یک نشست خبری اعلام کردند که به مطالبات آنها به صورت مکتوب قول رسیدگی داده شده است و به این ترتیب به اعتصاب کاری خود در سراسر کشور پایان میدهد.
اسدالله کاکر، رییس اتحادیه خدمات دوایی هشدار داد که اگر به مطالبات دوافروشان رسیدگی نشود، پس از ماه رمضان اعتصاب کاری را در سراسر کشور از سر میگیرد.
به گفته او، اداره ملی دوا و غذا گفته است که طرح انحصاری واردات دوا و دواخانههای زنجیرهای به صورت «مطلق» وجود ندارد و به کانتینرهای دوا اجازه داده میشود.
آنچنان که اتحادیه خدمات دوایی میگوید، حکومت تمام خواستهای دوافروشان را پذیرفته است.
پیشتر ابراهیم شینواری، رییس اداره ملی دوا و غذا گفته بود که هیچ سندی وجود ندارد که نشان دهد واردات دوا توسط چند شرکت انحصار میشود. شینواری در صحبت با روزنامه ۸صبح توضیح داده بود که هیچ طرحی نیز در این باره روی دست گرفته نشده است. او این موضوع را «شایعه» و «نگرانی بیمورد» اتحادیه خدمات دوایی خوانده بود.