اصلاحات و تغییرات؛ ضرورت مبرم در حکومت داری بامیان
اعمال اصلاحات کارساز و بنیادین در ساختار مدیریتی رده های مختلف سازمان های دولتی، و جاگزین کردن کادر های شایسته، متخصص و متعهد با استفاده از سیستم استخدام رقابتی با درنظرداشت برگزاری رقابت سالم و شفاف، بدون دخالت دادن تعلقات حزبی، قومی، منطقه ای و روابط شخصی، امریست بسیار مسلم و ضرورتی و نهایت جدی و حیاتی. این اصل در تمام مدت زمان حکومتداری، بدون قطع تسلسل و سکتگی باید به شکل دوامدار و همه شمول تداوم یافته و زمینه های بهبود در روند حکومت داری را فراهم آورد.
تغییراتی که در نزدیک به یکسال اخیر در راس سازمان های دولتی در ولایت بامیان شکل گرفته است و به تدریج در حال عملی شدن هست، به یقین گام بسیار موثری میتواند در راستای افزایش موثریت ادارات و بکار گیری از ظرفیت های موجود به حساب آید.
تغییر در ریاست شهرداری بامیان که اتهامات زیادی بر آن وارد بود، تغییر در ریاست محیط زیست که متهم به کمکاری و بی کفایتی بود، برکناری رئیس صحت عامه که متهم به بی کفایتی و نیز اختلاس بود و معرفی روسای زراعت و معارف به اتهام فساد اداری به ادارات عدلی و قضایی و موارد دیگر ازین دست، اقدامات نهایت قابل ستایش و درخور تقدیری اند که باید به آنها به دید آینده روند حکومت داری با آینده بهتر نگریسته شود.
واضح هست که انتظارات مردم و جامعه مدنی بامیان درین خصوص بسی بالا هست و بسیار توقع میرود که حکومت محلی بامیان، با جدیت و قاطعیت در امر مبارزه با فساد اداری و نیز اعمال تغییرات مورد نیاز در ادارات دولتی بامیان عمل نموده و گام های بیشتری را بردارد.
اما در مقابل چالش های جدی و بازدارنده ای نیز در این مسیر وجود دارند که حتی میتواند گاهی به موانع بزرگ تبدیل گردند؛ مافیای قدرت، مافیای فساد اداری، مافیای روابط حزبی، منطقه ای و شخصی و … همه و همه سد های بزرگ و ضخیمی هستند که گذر از آن بی نهایت قدرت، قاطعیت، جسارت و توانمندی و مبارزه می طلبد. بنابرین بسیار واضح و روشن هست که ادامه اعمال اصلاحات و تغییرات در کادر مدیریتی سازمان های دولتی، نیاز به زمان زیادی دارد تا با استفاده از راهکارهای مختلف و در مقاطع زمانی مناسب، روی دست گرفته شود و با توجه به بروز حساسیت های مختلف و درنظرداشت همه ابعاد و جوانب کار، آنگونه که مناسب هست و کارساز، در دستور کار قرار گیرد.
باتوجه به وضعیت موجود در بامیان، هنوز هم ادارات زیادی هستند که توسط افرادی با حداقل تحصیلات، غیرمتخصص و نا آشنا با علم مدیریت نوین، مدیریت میشوند و در نتیجه از موثریت و مثمریت کاری سازمان ها کاسته اند. بنابرین می طلبد تا با بررسی کارشناسانه و ارزیابی دقیق عملکرد فرد فرد مسئولین زیر ذره بین گرفته شود و با درنظرداشت برایند بررسی و ارزیابی صورت گرفته، پروسه رسمی مجازات و مکافات اجرایی گردیده و افرادی که لیاقت و شایستگی حضور در جایگاه مدیریت سازمان ها را ندارند در زودترین زمان ممکن سبکدوش و افرادی با ظرفیت بالا و شایستگی و تخصص و تعهد کافی، جاگزین آنان گردد تا میزان کارایی ادارات بالا رفته و ضمن بهبود در حکومت داری، ضمن عرضه خدمات بیشتر و بهتر برای مردم، افزایش میزان رضایتمندی مردم از حکومت را بدنبال داشته باشد.
و مهمتر از همه اینکه حمایت مردم، جامعه مدنی و تمام اقشار و اصناف از حکومت محلی درین خصوص، ضرورتی است که بدون آن بی تردید نمیتوان به موفقیت دست یافت، بناء همه باهم با عبور از تمام ملاحظات مخرب و ویرانگر، همدل و همگام، درین راستا بسوی آینده بهتر حرکت کنند.
زمان احمدی- بامیان