اجتماعی

اشرف غنی: «حرکت های پایدار» به نهادهای پایدار نیاز دارد

محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور عصر روز گذشته (چهارشنبه) در دیدار با شماری از اعضای شبکه زنان افغان در ارگ ریاست جمهوری گفت که موانع موجود در پیش روی زنان برای پیشرفت باید برداشته شوند.

آقای غنی گفت که طی 15 ساله گذشته مسیرهای دشواری در راستای تامین حقوق زنان طی شده است اما موثر بوده اند. “حرکت های پایدار به نهادهای پایدار نیاز دارد.”

وی همچنین گفت که در سه سال آینده نقشه راه واضحی در این زمینه ترتیب گردد و تطبیق قانون و ایجاد توازن میان مرد و زن یک حرکت دوامدار و اراده قوی می‌خواهد.

محمد اشرف غنی افزود که در هشتم مارچ، برنامه انکشاف اقتصادی زنان اعلام می‌گردد و در تمام برنامه ‌های ملی به رشد همه جانبه زنان در تمام عرصه‌ ها توجه صورت خواهد گرفت.

وی علاوه کرد که در شورا‌های انکشافی که قرار است ایجاد شوند، زنان و مردان باید نقش مساوی داشته باشند.

رئیس ‌جمهور با تاکید بر این ‌که در راستای محو خشونت علیه زنان گام‌های اساسی برداشته شود، گفت: تغییر فرهنگ ناپسند در این عرصه مهم است، زیرا خشونت از خانواده آغاز می‌شود و در خانواده ختم می‌گردد.

آقای غنی همچنین با اشاره بر این ‌که در زمینه استخدام زنان در دادگاه عالی و دادستانی کل گام ‌های ارزنده ‌ای برداشته شده است، گفت: “اکنون ۲۰۰ قاضی زن داریم و باید در زمینه گماشتن بیشتر زنان در دفاتر عدلی و قضایی سراسر کشور کار صورت بگیرد.”

رئیس جمهوری کشور در این دیدار همچنین به موضوع «فرخنده» اشاره کرد و گفت که این موضوع تحت تعقیب بوده است و بزودی اسناد دقیق در خصوص مرتکبین و مجرمین این پرونده ارائه خواهد شد و آنها به سزای اعمال شان می رسند.

آقای غنی خاطرنشان کرد که تمرکز در حقوق اسلامی و قوانین، مشکلات و انتقادات را کاهش می‌دهد.

رئیس ‌جمهوری کشور در پایان سخنانش گفت: “حکومت برای برگزاری انتخابات ولسی ‌جرگه و شورا‌های ولسوالی‌ ها اراده قوی دارد و سهم گیری زنان در این انتخابات حتمی و حیاتی است.

لازم به ذکر است که خانم صغرا عطایی نماینده شبکه زنان افغان در ولایت بامیان نیز در این دیدار اعلامیه شبکه مذکور را در پیوند به هشتم مارچ قرائت کرد که در قسمتی از آن چنین آمده است: «شبکه زنان افغان در ادامه برنامه ‌های دادخواهانه خویش، این بار هشتم مارچ روز همبستگی زنان را تحت شعار “حضور زنان افغانستان در توسعه و صلح” تجلیل می کند.

وی افزود: بهبود وضعیت زنان جزء الزامات اصلی و اساسی دولت برای تقویت زنان در توسعه کشور و به وجود آوردن صلح در کشور می ‎باشد.

خانم صغرا، پیشنهادات کنفرانس مذکور را قرائت نموده و گفت: افزایش دسترسی به تعلیم، تامین مصونیت اجتماعی، حضور زنان در عرصه‎‎های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به سطح ملی و بین‌المللی، تطبیق یکسان قوانین و مقررات در مورد تحقق حقوق زنان، به کیفر رساندن علنی مجرمین قضایایی خشونت بخصوص قضیه شهید فرخنده، ایجاد زمینه تمویل پروژه‌های رفاهی و اجتماعی، مسئولیت دهی سکتور خصوصی برای حمایت از پروژه‌ها و عملی ساختن طرح ایجاد صندوق وجهی حمایت از قربانیان خشونت شامل پیشنهادات کنفرانس متذکره بود.

خانم اول کشور نیز در این دیدار صحبت کرده و گفت که “من به مقاومت زنان افغان در برابر مشکلات، باور کامل دارم، زیرا آن‌ها قهرمانان اند. ما تا هنوز در مرحله نخست تامین حقوق زنان قرار داریم و برای رسیدن به حقوق آنان راه طولانی در پیش است.”

وی افزود: “مشکلات هنوز هم وجود دارد، اما من می ‌دانم که شما با قوت و نیروی خویش مشکلات فرا راه تان را حل می ‌نمایید.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا