سیاست

اسلام آباد باید در مورد صلح افغانستان ضمانت بدهد

رسانه‌های امریکایی گزارش داده‌اند که یک هیات بلند پایه امریکایی به زودی از اسلام آباد بازدید می‌کند.

هرچند تا هنوز زمان دقیق سفر هیات امریکایی مشخص نشده؛ اما گفته می‌شود این هیات پیرامون موضوع صلح افغانستان با مقام‌های پاکستانی گفتگو خواهد کرد.

با این وجود؛ شماری از اعضای شورای ملی افغانستان، نقش پاکستان در اجرای توافقات صلح امریکا با طالبان بسیار مهم است؛ زیرا با موجودیت پناه‌گاه‌های امن تروریستی در خاک آن کشور عواقب توافق صلح امریکا با طالبان نیز با خطر مواجه خواهد شد.

به نقل از جمهور، شنکی کروخیل یک عضو مجلس در این خصوص گفت هرگونه توافق صلح امریکا با طالبان مبنی بر عدم استفاده خاک افغانستان از سوی سایر گروه‌های تروریستی بدون ضمانت پاکستان ناکام خواهد بود.

زیرا به گفته خانم کروخیل، شبکه‌های خطرناک تروریستی و افراطی در پاکستان پناه‌گاه‌های امن دارند و هر زمانی که دولت پاکستان بخواهد از این گروه‌ها برای نا امن سازی افغانستان استفاده خواهد کرد.

او خاطر نشان کرد: “اگر امریکا واقعاً می‌خواهد توافق صلح این کشور با طالبان نتیجه داشته باشد؛ باید ضمانت قوی بین المللی از طالبان و دولت پاکستان بگیرد.”

به گفته او، اگر در روند صلح افغانستان ضمانت قوی از پاکستان گرفته نشود؛ گروه‌های تروریستی موجود در این کشور در آینده نه تنها که امنیت افغانستان بلکه امنیت منطقه و جهان را با مخاطره مواجه خواهد کرد.

او گروه‌های تندرو اسلامی از جمله القاعده، داعش، جیش محمد، جیش الاسلام، جیش العدل، سپاه محمد، سپاه صحابه، تحریک طالبان پاکستانی، تحریک طالبان ازبکستان، تحریک طالبان ترکمنستان و جنبش مسلمانان ایغور از جمله گروه‌های افراطی خواند که پناه‌گاه‌های امن در پاکستان دارند.

اما؛ چگونگی قطع روابط طالبان با گروه‌های افراطی یکی از موضوعات اساسی مذاکرات صلح میان امریکا و طالبان در قطر است.

عبدالله قرلق منشی مجلس سنا می‌گوید دولت امریکا زیر نظارت چین، روسیه، کشورهای اروپایی و سازمان ملل متحد با طالبان مذاکره می‌کند و هرگونه توافق احتمالی با طالبان ضمانت بین المللی خواهد داشت.

آقای قرلق تاکید کرد که موضوع آتش بس و قطع ارتباط طالبان با سایر گروه‌های تروریستی به منظور عدم استفاده آنان از خاک پاکستان پس از توافق صلح با این گروه، از موضوعات جدی مورد بحث در مذاکرات صلح امریکا و طالبان است.

به گفته او، هرچند نگرانی‌های در مورد ادامه جنگ و آغاز فعالیت‌ گروه‌های تروریستی پس از توافق صلح با طالبان، در افغانستان وجود دارد؛ اما امریکا هم کشوری ساده نیست که ابعاد توافق صلح افغانستان را نادیده بگیرد.

این در حالی است که دور هشتم مذاکرات امریکا و طالبان در قطر از دو روز به این طرف ادامه دارد و احتمال می‌رود که دو طرف در این دور گفتگوها بر سر موضوعات مورد بحث در روند صلح افغانستان به توافق نهایی برسند.

خروج نظامیان امریکایی از افغانستان، قطع روابط طالبان با سایر گروه‌های تروریستی، برقراری آتش‌بس و آغاز مذاکرات طالبان با دولت افغانستان چهار موضوع مورد بحث نمایندگان امریکا و طالبان در هفت دور مذاکرات صلح قطر بوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا