از آغاز سال تاکنون، 65 تن به شمول 2 خانم در پیوند به قاچاق مواد مخدر بازداشت شده اند

مرکز عدلی و قضایی مبارزه علیه مواد مخدر و مسکرات با ارسال خبرنامه ای نوشته که از این میان 25 قضیه مربوط به مواردی است که بازداشت شدگان قصد انتقال مواد مخدر نوع هیروئین را به کشورهای هندوستان و عربستان سعودی داشته اند.
براساس خبرنامه مذکور، تمامی افراد بازداشت شده که در 53 قضیه می باشند، با مدارک مربوطه شان به مرکز عدلی و قضایی مبارزه علیه مواد مخدر و مسکرات راجع شده اند.
همچنین خبرنامه علاوه می کند که ریاست عمومی څارنوالی اختصاصی مبارزه علیه مسکرات و مواد مخدر در کنار قضایای باقی مانده از ماه گذشته جمعا مراحل تحقیقاتی ۵۴ قضیه جرایم مسکرات و مواد مخدر را تکمیل نموده است.
به اساس پیشنهاد ریاست څارنوالی اختصاصی و حکم محکمه ابتدائیه به تعداد ۱۸عراده واسطه نقلیه، ۹۲ سیت موبایل همراه مختلف النوع و ۲ میل اسلحه مختلف النوع را که از نزد قاچاقبران بدست آمده بود مصادره نموده و به همین ترتیب مبلغ (۱۰۵۰۰) افغانی و مبلغ (۹۰۰) دالر امریکایی از نزد قاچاقبران حصول و به حساب قطعی تحویل دافغانستان بانک گردیده است.
درهمین حال درجریان ماه حمل سال۱۳۹۷از جانب محکمه ابتداییه مبارزه علیه مسکرات و مواد مخدر۲۸ تن به شمول یک خانم از یک سال و۶ ماه الی ۱۶سال حبس محکوم به مجازات شده اند و همچنین از جانب محکمه استیناف مبارزه علیه مسکرات مواد مخدر ۲۳ تن به حبس های تنفیذی مختلف محکوم به مجازات شده اند.
از جانب دیگر طی این مدت پس از فیصله محکمه استیناف مبارزه علیه مسکرات و مواد مخدر توسط محکمه دیوان امنیت عامه ستره محکمه جمهوری اسلامی افغانستان به قطعیت ۱۸ قضیه فیصله صادر شده است.
در گزارش مدیریت عمومی تدقیق، بررسی و لابراتوار پولیس آمده است که مجموع مواد ضبط شده که قضایای شان به این مدیریت مرکز عدلی و قضائی مبارزه علیه مسکرات و مواد مخدر طی ماه حمل سال ۱۳۹۷ مواصلت ورزیده، قرار ذیل است:
383،391 کیلوگرم هیروئین
21 کیلوگرم مورفین
205،44 کیلوگرم تریاک
627،077 کیلوگرم چرس
32340،616 کیلوگر مواد کیمیایی جامد
290 قرص روانگردان
بربنیاد خبرنامه مذکور، ولایات با بیشترین قضایای جرایم مسکرات و مواد مخدردر جریان ماه حمل به شرح زیر است:
در جریان ماه حمل سال روان ولایت کابل با داشتن ۳۱ قضیه و ولایات ننگرهار و هرات با داشتن مجموع 12 قضیه قاچاق مسکرات و مواد مخدر در صدر فهرست ولایات دارای قضایای بلند قاچاق مسکرات ومواد مخدر قرارگرفته اند.
ولایات فاقد قضایای جرایم مسکرات و مواد مخدردر جریان ماه حمل نیز به شرح زیر می باشد:
خوست، دایکندی، پنجشیر، زابل، وردک، سرپل، پکتیا، ارزگان، کنر، کاپیسا، غور، غزنی، فاریاب، فراه، بامیان، لوگر، لغمان، بدخشان، تخار، بادغیس، نیمروز، جوزجان و نورستان از جمله ولایاتی هستند که در مرکز عدلی و قضائی مبارزه علیه مسکرات و مواد مخدر هیچ قضیه جرمی قاچاق مسکرات و مواد مخدر ندارند.
این درحالی است که در جریان ماه حوت سال ۱۳۹۶ در پیوند به ۶۵ قضیه جرایم مسکرات و مواد مخدر۸۶ تن به شمول یک تن خانم و۵ تن از موظفین خدمات عامه از سراسر کشور بازداشت و غرض تعقیب عدلی و قضایی به مرکزعدلی و قضایی مبارزه علیه مسکرات ومواد مخدر فرستاده شده بودند.
قابل تذکراست که مرکزعدلی و قضائی مبارزه علیه مسکرات و مواد مخدردر سال۱۳۸۴خورشیدی تاسیس و به اساس ماده های۱۶و۱۷قانون مبارزه علیه مسکرات و مواد مخدر صلاحیت رسیدگی عدلی وقضائی قضایای که مقدار آن حداقل یک کیلوگرم هیروئین، یک کیلوگرم مورفین،۱۰ گرم مواد مسکرات سنتیتیک، ۵ لیتر تیزاب استیک انهایدرایت، مرتکب زرع بیش از۵۰ جریب مواد مولد مواد مخدر،۲۰۰ لیترمشروبات الکولی، ۱۰ کیلوگرام تریاک و۵۰ کیلوگرام چرس باشند، را از سراسر کشور دارا است.