به گزارش رها، شرکت برشنا اعلام کرده است که شهر کابل به مدت شش روز با مشکل کمبود برق مواجه خواهد بود.
ریاست برشنا تأکید کرد که این شرکت برای شش روز راههای بدیل را برای تأمین برق کابل جستجو میکند.
بیشتر از یک سال قبل مسئولان شرکت برق افغانستان اعلام کرده بودند که با واردات برق تازه از ترکمنستان با ظرفیت بالا و فعال شدن برق آفتابی در سد نغلو، مشکل جیرهبندی برق در شهر کابل تا ختم ۲۰۱۸ “کاملا حل خواهد شد”.
ولی این وعدهها عملی نشده و اکنون با فرا رسیدن فصل سرما و زمستان کمبود برق در شهر کابل به عنوان چالش جدی تلقی میشود و در بسیاری از قسمتهای شهر مردم روزانه کمتر از ۶ ساعت برق دارند.
وحیدالله توحیدی، سخنگوی شرکت ملی برق درباره کاهش واردات برق ازبکستان به کابل گفته است که ۳۰۰ مگاوات برقی که از ازبکستان به کابل میرسید به ۲۰۰ مگاوات کاهش یافته است. به گفته او، قرار است این مشکل بزودی رفع شود.
سخنگوی برشنا میگوید که کابل به ۴۵۰ مگاوات برق نیاز دارد ولی اکنون از طریق برق وارداتی و تولید داخلی حدود ۳۵۰ میگاوات برق برای شهر کابل تأمین میشود.
او گفت که افغانستان ۱۲۰ مگاوات برق از تاجیکستان وارد میکند که در ولایتهای شمالی همانند بلخ، سمنگان، بغلان و قندوز استفاده میشود.
آقای توحیدی میگوید که ازبکستان وعده داده است تا درسال آینده میلادی برق بیشتر به افغانستان صادرکند.
برق در شهر کابل معمولا تنها در فصل سرما، با مشکل جیرهبندی رو به رو میشد ولی درسالهای اخیر در فصل بهار نیز مردم به برق مورد نیاز خود دسترسی ندارند.
افغانستان به شدت به برق وارداتی متکی است. نا امنی، کاهش آب در سدهای تولید برق و کاهش بارندگی در سالهای اخیر باعث شده که تأمین برق به چالش جدی برای حکومت افغانستان بدل شود.
علاوه بر اینها، شورشیان مخالف دولت نیز هر از چند گاهی با صدمه زدن به دکلهای انتقال برق، سبب قطع برق در ولایات مختلف میشوند.
دولت افغانستان حدود یکسال قبل برنامهای را برای خودکفایی هر ولایت در تولید برق طرح کرده و وعده داد تا پنج سال عملی خواهد شد. مردم به اجرایی شدن چنین طرحهای اطمینان ندارند. تولید برق آفتابی بخش بزرگی از این برنامه است.
کمبود برق در کابل اعتراض کاربران شبکه های اجتماعی را نیز در آورده است.