سیاست

اروپا مبلغ 12.5 میلیون یورو برای ساماندهی مهاجرین افغانستانی به ایران می دهد

کریستوس استایلیندز بازرس کمک های بشردوستانه و مدیریت بحران اتحادیه اروپا در دیداری که با مقامات ایران در تهران داشت، اعلام کرد که اتحادیه اروپا مبلغ 12.5 میلیون یورو برای ساماندهی بهتر مهاجرین افغانستانی در ایران به مقامات ایران پرداخت می کند.

لازم به ذکر است که کشورهای اتحادیه اروپا به منظور جلوگیری از ورود بیشتر مهاجران به این اتحادیه، کمک هایشان را به برخی از کشورها افزایش داده اند، به امید اینکه این کشورها بتوانند مهاجران را قناعت بدهند تا عازم اروپا نشوند.

تاکنون اروپا به کشورهای ترکیه، اردن، لبنان و برخی کشورهای آفریقایی این کمک ها را کرده اند.

هم اکنون اتحادیه اروپا در تلاش است تا استراتژی اش را به سوی ایران نیز معطوف کند. ایران کشوری است که در مسیر مهاجران افغانستان به سوی کشورهای اروپایی قرار گرفته است.

مهاجران افغانستانی پس از مهاجران سوریه ای بزگترین گروه مهاجران در اروپا هستند.

آقای استایلیندز که در تهران بسر می برد اعلام کرد 12.5 میلیون یورو در اختیار ایران قرار می گیرد، تا این کشور خدمات رسانی به مهاجران افغانستانی در ایران را بویژه در بخش های درمانی و تحصیلی افزایش دهد.

کریستوس استایلیندز گفت “بهتر است که مهاجران افغانستان نزدیک خانه (افغانستان) باشند تا هر زمان شرایط در افغانستان بهتر شد سریعا بتوانند به کشورشان باز گردند.”

وی همچنین افزود “برای مهاجران افغانستانی بهتر است که خود را در این جامعه (ایران) ادغام کنند تا اینکه در اروپا. اینجا مذهب مشترک دارند، ذهنیت مشترک و فرهنگ مشترک دارند. بگذارید بگوییم، شرایط برای مهاجران برای ادغام شدن در آلمان بسیار سخت تر است.”

با این وجود، کمک اتحادیه اروپا به ایران در مقایسه با کمک 3 میلیارد یورویی که این اتحادیه به ترکیه برای ساماندهی مهاجرین کرده است، ناچیز به نظر می رسد.

مقامات ایرانی می گویند که کمک های خارجی به این کشور برای ساماندهی مهاجرین، تنها 6 فیصد از مخارج میزبانی جامعه مهاجرین افغانستانی را پوشش می دهد، و اتحادیه اروپا باید بیشتر به ایران کمک کند.

یکی از مقامات اداره امور مهاجرین خارجی ایران می گوید “در واقع این کمک ها، یک سرمایه گذاری برای اروپا است.”

او افزود به هر مقداری که به ایران کمک بشود، به همان مقدار هم مهاجران کمتری به سوی اتحادیه اروپا می روند.

لازم به ذکر است که ایران پس از پاکستان، بیشترین آمار مهاجران افغانستانی را در خوی جای داده است. گفته می شود یک سوم مهاجران افغانستانی در ایران که نزدیک به یک میلیون نفر می شوند اسناد اقامتی معتبر مهاجرتی دارند و از برخی امکانات محدود مخصوص مهاجرین نیز برخوردار هستند؛ و نزدیک به دو میلیون مهاجر دیگر که فاقد هر گونه مدارک اقامتی هستند، دسترسی به شغل، خدمات بهداشتی و تحصیل ندارند.

سال گذشته اما به دستور آیت الله خامنه ای رهبر مذهبی ایران و بدنبال توافق این کشور و شش قدرت جهانی بر سر مسئله هسته ای ایران، تنها حق تحصیل برای مهاجرین افغانستانی فاقد مدارک در این کشور کمی آسانتر شد، و کودکان مهاجر فاقد مدارک اقامتی نیز اجازه حضور در مکاتب ابتدایی را پیدا کردند.

گروه های حقوق بشری و کمک رسان می گویند که به دنبال این دستور، تقریبا 48 هزار کودک مهاجر افغانستانی فاقد مدارک اقامتی در مکاتب این کشور ثبت نام کردند.

دختران مهاجر افغانستانی در ایران
دختران افغانستانی و ایرانی در مکتب امام حسن مجتبی در ولایت کرمان ایران/رویترز

لازم به ذکر است که همزمان با سفر آقای استایلیندز به این کشور، مقاماتی از کشور سویدن نیز در تهران حضور داشتند تا اسکان مجدد 157 مهاجر افغانستانی داخل ایران را در کشور خود (سویدن) فراهم کنند.

گفتنی است که درخواست بسیار زیادی در این خصوص شده است، اما مقامات سویدن تنها 157 مهاجر را از ایران به سویدن می برند.

گفته می شود بیشتر این مهاجران، نوجوانانی هستند که اگر قانونی به اروپا برده نشوند، به احتمال زیاد خود از طریق آبهای مدیترانه راهی اروپا می شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا