برگزیده هاسیاست

ادعای رفت و آمد افراد مشکوک به کمیسیون انتخابات باید بررسی شود

مولانا عبدالله کمیشنر کمیسیون انتخابات روز گذشته (28 میزان) ادعا کرد افراد ناشناس، مشکوک و بدون ضمانت در داخل کمیسیون انتخابات رفت وآمد دارند.

آقای عبدالله گفت نهادهای امنیتی در مورد رفت و آمد افراد ناشناس و مشکوک هیچ گونه اطلاعی به مسوولان و رهبری کمیسیون نمی‌دهند.

از سویی هم نور رحمان اخلاقی عضو تیم انتخاباتی ثبات وهمگرایی به رهبری داکترعبدالله عبدالله با انتقاد از عملکرد نیروهای امنیتی در صفحه فیسبوک خود نوشت وزارت داخله و نیروهای امنیتی نباید در امور سیاسی دخیل شوند.

آقای اخلاقی ادعا کرد:”حضور CRU در کمیسیون مستقل انتخابات هیچ منطقی به جز مداخله نظامیان در امور سیاسی ندارد، شکستن قفل درب یک مرکز حساس انتخاباتی از سوی چندنظامی عمل در برابر دموکراسی و اراده مردم و خبر بدی برای افغانستان است”.

اما مسوولان نهاد‌های ناظر انتخاباتی ادعا‌های مطرح شده را نه رد کرده و نه تایید می‌کنند اما تاکید دارند اگر چنین مواردی درست باشد جرم انتخاباتی بوده و کمیسیون شکایات انتخاباتی باید این موارد را به شکل جدی بررسی کند.

محمد نعیم اصغری، مدیر برنامه‌های بنیاد انتخابات آزاد وعادلانه افغانستان فیفا در صحبت با خبرگزاری جمهور گفت: “ما هم چنین ادعا‌های را شنیدیم ولی آن را به شکل رسمی تایید کرده نمی‌توانیم؛ گزارشگران ما در کمیسیون انتخابات این ادعا‌ها را دنبال می‌کنند تا حقیقت و نادرستی آن برای ما ثابت شود”.

آقای اصغری گفت:” اگر چنین چیز در کمیسیون انتخابات صورت بگیرد جرم انتخاباتی بوده تیمی در تلاش به بحران بردن انتخابات ریاست جمهوری است و نمی‌خواهد که از طریق آرای پاک به قدرت برسند”.

وی با بیان اینکه امیدواریم این یک بحث جدی نباشد گفت:” ما از کمیسیون شکایات انتخاباتی می‌خواهیم که این ادعا‌ها را به شکل جدی مورد بررسی قرار دهد”.

در همین حال، احمد زبیر حبیب‌زاده سخنگوی بنیاد انتخابات شفاف افغانستان تیفا درباره ادعای شکستن قفل سرور مرکزی توسط نیروهای امنیتی و دستبرد به آرای به خبرگزاری جمهور گفت:” ما از طرف شب ناظر در کمیسیون انتخابات نداریم نمی‌توانیم چنین ادعایی را تایید یا رد کنیم”.

وی با بیان اینکه بنیاد انتخابات شفاف افغانستان به عملکرد اعضای کمیسیون انتخابات شک دارد گفت:”اگر چنین مواردی در کمیسیون انتخابات اتفاق افتاده باشد جرم انتخاباتی است و ما از کمیسیون شکایات انتخاباتی می‌خواهیم که آن را به شکل جدی بررسی کند”.

به اساس تقویم کمیسیون انتخابات قرار بود نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری به تاریخ 27 میزان اعلام شود که به تعویق افتاد.

مسوولان بنیاد انتخابات شفاف افغانستان تیفا با نشر اعلامیه‌ای گفته اند” تیفا به عنوان نهاد ناظر ملی دریافته که تاخیر در اعلام نتیجه ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری ناشی از فشارهای سیاسی بوده است”.

سفیراتحادیه اروپا در افغانستان نیز روز گذشته تاخیر در اعلام نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری را تعجب آورخواند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا