احزاب سیاسی لیبی بدون دولت “فجر لیبی” به توافق صلح رسیدند
رهبران گروه “فجر لیبی” که در طرابلس دولت تشکیل دادهاند این توافق را “خیانت” توصیف کردهاند.
گفتگوهای صلح میان گروههای مختلف لیبی از چند هفته قبل در شهر الصخیرات مغرب و با پشتیبانی سازمان ملل متحد در حال برگزاری بود.
نمایندگان دولت “فجر لیبی” در تمامی این گفتگوها حضور داشتند، اما روز شنبه حاضر نشدند تا متن توافق صلح را امضا کنند و تعهداتی در زمینه تشکیل دولت وحدت ملی بپذیرند.
این توافق صلح اولیه، با پشتیبانی برناردینو لئون نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی، به امضای نمایندگان دولت در تبعید و رهبران گروههای محلی این کشور رسید.
از یک سال قبل که گروه “فجر لیبی” شهر طرابلس را در دست دارند، پارلمان منتخب این کشور که از حمایت بینالمللی برخوردار است در شهر طبرق واقع در شرق لیبی دولت در تبعید تشکیل داده است.
جامعه جهانی، گروه (دولت) “فجر لیبی” در طرابلس را به رسمیت نمیشناسد.
با این حال، نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی گفته است که امضای توافق اولیه صلح میان گروههای این کشور به معنای بیرون ماندن “فجر لیبی” نیست، و این گروه میتواند در هر زمانی که مایل بود به دولت وحدت ملی بپیوندد.
وزارت خارجه مغرب که میزبان برگزاری این مذاکرات صلح بود با صدور بیانیهای گفته است، که عمده مسایل مورد اختلاف طرفین این بود که چه گروههایی کنترل کدام موسسات دولتی را در دست داشته باشند.
از زمان تشکیل دو دولت جداگانه در شرق و غرب لیبی و جدال آنها بر سر حاکمیت، گروههای افراطی مانند گروه موسوم به “دولت اسلامی” (داعش) در این کشور رشد یافتهاند.
به گفته آقای لئون، مطابق این توافق صلح، اعضای گروههای مسلح در لیبی میتوانند با پیوستن به موسسات نظامی و غیرنظامی در دولت وحدت ملی، در یک جدول زمانی مشخص از مزایای شغلی مناسب بهره مند شوند.
بر اساس این توافق صلح، دولت وحدت ملی به مدت یک سال در لیبی شکل میگیرد تا زمینه را برای برگزاری انتخابات سراسری فراهم کند.
مخالفان این توافق در دولت طرابلس با تجمع در برابر پارلمان عکسهای نماینده سازمان ملل را به آتش کشیدند.
پیشتر شورای امنیت سازمان ملل با صدور بیانیهای اعلام کرد که “بحران لیبی راه حل نظامی ندارد” و همه طرفهای درگیر را به همکاری با یکدیگر زیر نظر سازمان ملل متحد فراخواند.