همزمان با کاهش امیدواری شبهنظامیان طالبان به موفقیت مذاکرات آنها با جبهه مخالفان مستقر در دره پنجشیر، طرف مقابل نیز شکست مذاکرات دو جانبه را «خطری بزرگ» توصیف کرد و نسبت به آغاز جنگی طولانی مدت در افغانستان هشدار داد.
به نقل از یورونیوز، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی شبهنظامیان طالبان در تازهترین اظهارنظر خود در مورد مذاکرات جاری با نمایندگان جبهه مخالفان، شانس موفقیت این مذاکرات را ۶۰ درصد عنوان کرد. این در حالی است که او پیشتر این شانس را تا ۸۰ درصد برآورده کرده بود.
در مقابل، خالد نور، فرزند عطا محمد نور، والی سابق ولایت بلخ، به خبرگزاری رویترز گفت که جبهه مخالفان با پیوستن مارشال عبدالرشید دوستم، رهبر کهنهکار ازبک، برای «مذاکره جمعی» با شبهنظامیان طالبان فراگیرتر و متحد میشود ولی در عین حال تاکید کرد که این مذاکرات با «خطر بزرگ» شکست مواجه است.
او تصریح کرد که جبهه مخالفان به هیچ وجه در برابر شبهنظامیان طالبان تسلیم نخواهد شد.
نعام الله سمنگانی، عضو کمیسیون فرهنگی طالبان روز شنبه از پیشروی چند جانبه نیروهای امارت اسلامی در دره پنجشیر خبر داده بود. البته محمد الماس زاهد، رییس هیات گفتوگو کننده جبهه مخالف طالبان این خبر را تکذیب کرد و گفت که دور دوم مذاکرات آنها با شبهنظامیان طالبان روز دوشنبه برگزار خواهد شد. آقای زاهد همچنین هشدار داد که شکست این مذاکرات زمینه مداخله را برای نیروهای خارجیها فراهم میسازد و به رخداد جنگی طولانی مدت دامن میزند.
پیشتر محمد علم ایزدیار، یک عضو هیات طرفداران احمد مسعود نیز در صفحه فیسبوک خود نوشته بود که در جریان دور نخست مذاکرات که حدود ۳ ساعت به طول انجامیده، مقرر شد که طرفین پیامهای رد و بدل شده را با رهبران خود در میان بگذارند و تا برگزاری دور دوم مذاکرات طرفین هیچگونه حمله نظامی به مواضه یکدیگر نداشته باشند.
اما انعام الله سمنگانی، عضو کمیسیون فرهنگی طالبان با ابراز نارضایتی از محتوای دور نخست این مذاکرات گفته بود که طالبان خواهان گفتگو برای حل مساله پنجشیر بود اما نیروهای طرفدار احمد مسعود خواهان گفتگو در باره ساختار دولت آینده بودند. آقای سمنگانی تصریح کرده بود که به دلیل تفاوت جدی در محورهای مورد نظر دو طرف، این مذاکرات پیشرفت چندانی نداشت.
دره پنجشیر تقریبا تنها منطقهای از افغانستان است که هنوز به تصرف شبهنظامیان طالبان درنیامده است؛ آن چنان که آنها در دور نخست برقراری حکومت امارت اسلامی نیز موفق به تصرف این منطقه نشدند.