اتحادیه اروپا نیز استراتژی خود برای افغانستان را اعلام کرد
پس از اعلام راهبرد تازه آمریکا برای جنوب آسیا و افغانستان، اتحادیه اروپا نیز امروز (دوشنبه 24 میزان) استراتژی تازه خود در قبال افغانستان را علام کرد.
شورای اتحادیه اروپا امروز با اعلام استراتژی تازه خود برای افغانستان، از تعهد طولانی مدت اعضای این اتحادیه در راستای تقویت صلح، ثبات و خوشبختی و حمایت با دوام از توسعه افغانستان تاکید کرد.
استراتژی اتحادیه اروپا برای افغانستان بر روی چهار بخش تاکید دارد که شامل بخش های 1-) تقویت صلح و ثبات و امنیت منطقه، 2-) تقویت دموکراسی، حاکمیت قانون و حقوق بشر و تقویت حکومت داری خوب و توانمندسازی زنان، 3-) حمایت اقتصادی و انکشاف انسانی و در نهایت 4-) رسیدگی به چالش های مرتبط با مهاجرت های غیرقانونی می باشد.
تقویت صلح و ثبات و امنیت منطقه
اتحادیه اروپا از مکانیزمی به رهبری و مالکیت افغان ها در گفتگوهای صلح به عنوان تنها راه حل موجود برای حل بحران های افغانستان حمایت می کند. اتحادیه تاکید می کند که چنین فرایندهایی باید منجر به محکوم کردن خشونت ها و توقف تمامی راه های ارتباطی با تروریسم بین المللی، و احترام به حاکمیت و قانون اساسی افغانستان و شهروندان افغانستان شود. اتحادیه اروپا از تمامی فعالیت ها و ابتکارهای بین المللی در راستای صلح و ثبات افغانستان حمایت می کند. افغانستانی با ثبات، صلح و خوشبخت برای ثبات و امنیت منطقه بسیار حائز اهمیت است. اروپا از تمامی کشورهای منطقه می خواهد تا در راستای مذاکراتی سودمند بدون هیچ پیش شرطی برای تامین صلح بادوام در افغانستان و منطقه همکاری نمایند.
تقویت دموکراسی، حاکمیت قانون و حقوق بشر و تقویت حکومت داری خوب و توانمندسازی زنان
اتحادیه اروپا از آجنداهای افغانستان برای آوردن اصلاحات حمایت می کند. اتحادیه تاکید می کند که در این راستا تلاش های مضاعف دولت افغانستان بخصوص در زمینه های تقویت دموکراسی، حاکمیت قانون و حقوق بشر و توانمندی سازی زنان، مبارزه با فساد و مبارزه علیه تولید و قاچاق مواد مخدر نیاز است. بر همین اساس، اتحادیه اروپا تمامی چارچوب های بین المللی در این خصوص برای افغانستان را در نظر می گیرد. اتحادیه اروپا همچنین از تمامی افغان ها می خواهد تا به طور نزدیک با یکدیگر برای برگزاری شفاف و معتبر انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی ها در زمان معین شده آن کار کنند.
حمایت اقتصادی و انکشاف انسانی
حمایت اقتصادی و انکشاف انسانی یکی از مولفه های اصلی برای کاهش وابستگی های دولت افغانستان به کمک های خارجی می باشد. تقویت سازی بخش خصوصی از موارد کلیدی برای تحقق این امر است. همچنین تقویت و رشد تجارت های منطقه ای و بین المللی می تواند به رشد و ثبات افغانستان کمک کند. اتحادیه اروپا همچنین نگرانی خود را از افزایش تلفات انسانی و حمله بر تاسیسات غیرنظامیان در افغانستان ابراز می کند. شورا از تمامی طرف های درگیر می خواهد تا مطابق با قوانین بین المللی حقوق بشری و بشردوستانه از آسیب رساندن به غیرنظامیان جلوگیری کند.
رسیدگی به چالش های مهاجرت های غیرقانونی
اتحادیه اروپا تاکید بر تقویت گفتگوهای موجود برای مبارزه با قاچاق انسان و همکاری های موجود در زمینه های مهاجرت و مهاجرپذیری می کند. شورا همچنین بر نقش ارزنده تمامی فعالان ملی و بین المللی در راستای آگاهی رسانی از پدیده مهاجرت های غیرقانونی تاکید می ورزد.