برگزیده هاسیاست

آمریکا نمی تواند تا ابد در افغانستان بماند!

 

تقریبا بیش از 16 سال می شود که آمریکا در افغانستان حضور دارد و هنوز نتوانسته طالبان و یا دیگر گروه های تروریستی را از بین ببرد. به نظر می رسد که استراتژی های آمریکا در افغانستان کارساز نیست.

گروه طالبان و داعش طی سی روز گذشته دست کم جان 140 تن را تنها در شهر کابل گرفتند. این می تواند یادآوری این نکته باشد که جنگ 16 ساله آمریکا در افغانستان که طولانی ترین جنگ این کشور در تاریخ است همچنان بر خشونت هایش افزوده می شود. دست کم 30 هزار غیرنظامی افغان و بیش از 2200 سرباز آمریکایی در این جنگ کشته شده اند.

با توجه به افزایش حملات، به نظر می رسد وقت آن رسیده تا نگاهی به اهداف بلند مدت و طولانی آمریکا در افغانستان انداخته شود.

دونالد ترامپ در تلاش بوده تا نتایج مثبتی را نشان دهد. برای مثال او به جنرالانش در افغانستان استراتژی اش را با تاخیر ارائه کرد و هزاران سرباز را نیز اضافه کرد و افغانستان هم اکنون با ریاست محمد اشرف غنی دولتی مستحکم دارد.

اما این استراتژی کار ساز نبود. دولت ترامپ در عین زمان بخاطر برقراری مناسباتی نزدیک تر با هند، حمایت های نظامی اش از پاکستان را برداشته است. با تعلیق کمک های نظامی به پاکستان، نظامیان و نیروهای امنیتی پاکستان هم اکنون دلیل واضحی برای قربانی کردن خود به منظور کمک به نیروهای امنیتی به رهبری آمریکا در افغانستان نمی بینند.

یا حتی پاکستان شاید محرک حملات اخیر بوده است؛ یک دیپلمات افغانستان مدعی شده است که سازمان استخباراتی پاکستان یک تن از فرماندهان طالبان را آموزش داد تا به هوتل کانتیننتال در شهر کابل حمله کند.

هم اکنون آمریکا در مقایسه با سال 2011 که نزدیک به یک صد هزار سرباز داشت، در حدود 14 هزار نیرو دارد. شاید زمانی برسد که آمریکایی ها نیز به خانه هایشان برگردند، مانند شوروی ها که در سال 1989 عقب نشینی کردند؛ و افغانستان یک بار دیگر به صحنه ای برای رقابت پاکستان، هند و یا ایران مبدل گردد.

دلیل منطقی جورج دبلیو بوش در سال 2001 برای حمله به افغانستان این بود که رژیم طالبان از تسلیم اسامه بن لادن به آمریکا که مسئول حملات یازده سپتامبر بود، خودداری کرد. سوال امروز نیز برای ترامپ به همان مقدار که برای پیشینیان او واضح بود، واضح است: این جنگ چطور به پیروزی خواهد رسید؟ جورج دبلیو بوش و باراک اوباما دو رئیس جمهور قبلی آمریکا هیچ گاه نتوانستند جوابی برای این سوال بیابند.

سوال دوم برای دونالد ترامپ: منظور ایالات متحده از سیاست آمریکا در افغانستان چیست؟ آیا مالیات دهندگان آمریکایی (شهروندان آمریکا) اهمیت می دهند که چه اتفاقی در افغانستان در حال وقوع است؟ هر دو جناح آمریکا در کنگره به این توافق رسیده اند تا از تلاش های جاری توسط دولت افغانستان حمایت کنند تا دولت (افغانستان) بتواند مناطق بیشتری را تحت کنترل خود بگیرد و جایی برای تروریستان باقی نگذارد تا از آنجا علیه اهداف غربی ها فعالیت کنند.

اما دولت (افغانستان) همچنان با کمبود منابع مواجه است و با کمبودی زیرساخت های مورد نیاز برای دستیابی به این هدف دست و پنجه نرم می کند.

از این رو نتیجه چیزی جز خشونت و بن بست گران قیمت نیست. اگر ترامپ سرباز اعزام نکند و پول نفرستد، دولت افغانستان سقوط می کند. و اگر این روند نیز ادامه پیدا کند، در واقع مالیات دهندگان آمریکایی برای یک بن بست پول می دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا