رستمشاه مومند، سفیر پیشین پاکستان در افغانستان میگوید، هیأت طالبان با هدف تعیین آجندای گفتوگوهای بینالافغانی به اسلامآباد سفر کرده است.
آقای مومند افزود هیأت طالبان و مقامهای وزارت خارجۀ پاکستان روز سهشنبه چهارم سنبله در دیدارشان در کنار موضوعات دیگر روی تهیۀ آجندای گفتوگوهای بینالافغانی نیز بحث کردهاند.
او میگوید، مقامات پاکستان در این دیدار بر آغاز بیدرنگ گفتوگوهای بینالافغانی تأکید کردهاند.
سفیر پیشین پاکستان همچنان میگوید طالبان محمداشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان را مسئول به تعویقانداختن گفتوگوهای بینالافغانی میدانند و تأکید میکنند آقای غنی منتظر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.
حکومت افغانستان در واکنش به سفر هیأت طالبان به پاکستان گفت اسلامآباد نقش اثرگذاری بر این گروه دارد و استفادۀ صادقانه از این نقش بر روند صلح کمک خواهد کرد.
سفیر پیشین اسلامآباد برای کابل میافزاید هر دو طرف افزون بر ساخت آجندا روی موضوع آتشبس، آزادی زندانیان و برداشتن موانع از سر راه گفتوگوهای بینالافغانی نیز بحث کرده و طالبان موضع خود را در این زمینه بیان کردهاند.
اما شماری از آگاهان سیاسی میگویند، پاکستان در گفتوگوهای صلح افغانستان میخواهد به گونۀ میانجی عمل کند تا از آمریکا و جهان امتیاز بگیرد و همچنان نفوذش را بر طالبان و حکومت افغانستان گسترش دهد.
با وجود اینکه هیأت طالبان به دعوت وزارت خارجۀ پاکستان وارد این کشور شده است، اما محبالله شریف، آگاه سیاسی میگوید، این دعوت از سوی آیاسآی صورت گرفته تا نشان دهد که پاکستان، امارت اسلامی طالبان را به چشم یک دولت میبیند و به عنوان یک دولت با آنان گفتوگو میکند.
فضلالرحمان اوریا، دیگر آگاه سیاسی میگوید، پاکستان تلاش دارد تا با پشتیبانی از طالبان، حکومت افغانستان را مجبور به عملیکردن بیقیدوشرط توافقنامۀ آمریکا و طالبان کند.
هیأت شش نفری طالبان به رهبری ملاعبدالغنی برادر، روز سهشنبه با وزیر خارجۀ پاکستان، رئیس سازمان استخبارات نظامی این کشور و نمایندۀ ویژۀ پاکستان برای افغانستان دیدار کرد.
شاهمحمود قریشی، وزیر خارجۀ پاکستان پس از دیدار با هیأت طالبان گفت این گروه به تعهداتشان در توافقنامۀ دوحه متعهداند و امیدوارند گفتوگوهای بینالافغانی هر چه زودتر آغاز شود.