به گزارش رها، ارگ ریاست جمهوری با نشر خبرنامه ای اعلام کرده است که جلسۀ شورای عالی اراضی، آب و محیط زیست به ریاست محمداشرف غنی رئیسجمهوری اسلامی افغانستان برگزار شد و روی مدیریت آب، آبیاری و وضعیت عمومی آبرسانی، بحث و تبادل نظر نمود.
بر اساس خبرنامه ارگ، در این جلسه که قبل از ظهر امروز در قصر چهارچنار ارگ دایر گردید، ابتدا انجنیر خانمحمد تکل معین وزارت انرژی و آب در خصوص چهار مرحلۀ رسیدن به اهداف ملی در بخش مدیریت بهتر منابع آب، تحلیل وضعیت آب کشور و چالشها فراراه آن صحبت کرد و پیشنهادات خود را در موارد متذکره ارائه نمود.
سپس حشمتالله غفوری معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت و مالداری در مورد مدیریت آبیاری و همچنان فرصتها و چالش در این خصوص، صحبت نمود. متعاقباً بریالی هلالی سرپرست برنامۀ انسجام ساحوی وزارت احیا و انکشاف دهات در زمینۀ کارکردهای این وزارت در بخش آب و پروژه های مربوط به آب، معلومات داد.
بعداً انجنیر حمیدالله یلانی رئیس عمومی آبرسانی در مورد وضعیت آبرسانی و فاضلاب صحبت کرد. در این جلسه، سرور دانش معاون دوم رئیسجمهور، داکتر عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه، محمدهمایون قیومی سرپرست وزارت مالیه و مجیبالرحمن کریمی وزیر انکشاف دهات و محمدامین کریم مشاور رئیسجمهور، نظریات و پیشنهادات شان را در خصوص مدیریت بهتر آب ارائه نمودند.
رئیسجمهور غنی در این رابطه گفت: معلوماتی که در خصوص وضعیت آب در کشور وجود دارد، بیانگر فوریت در این بخش است. وی افزود که کارهای انجامشده در زمینۀ مدیریت آب نشاندهندۀ هماهنگی ادارات مربوطه میباشد، اما کافی نیست و باید در بخش مدیریت آب، تلاشهای بیشتر و عاجل صورت گیرد. رئیسجمهور گفت که باید روی یک طرح ملی کار شود تا فعالیتها بیشتر منسجم گردد و نتایج ملموس در مدت کوتاه بدست آید.
رئیسجمهور کشور خاطرنشان کرد: هنوزهم ذهنیت عامه بر این است که وضعیت آب ثابت میباشد، در حالیکه نظر به تغییرات اقلیمی، وضعیت آب تغییر کرده است. رئیسجمهور غنی تصریح نمود که ما باید یک دیدگاه واضح برای مدیریت آب در سطح ملی داشته باشیم و همچنان ضرورت به نقشۀ راه اساسی است تا در زمینۀ مدیریت آب پیشرفتهای واضح صورت گیرد.
رئیسجمهور گفت: ۹۰ درصد آبیاری در کشور به شکل سنتی میباشد که با آمدن تغییرات اقلیمی، این بخش به خطر مواجه شده است. رئیسجمهور غنی با تأکید بر اینکه آب ما باید به حیث سرمایۀ طبیعی مدیریت شود، افزود که دولت باید مردم را در قسمت مدیریت آب و حفظ کانالها و دیگر منابع آبی شریک سازد تا ما بتوانیم در سالهای آینده که خشکسالیها بیشتر میگردد، از منابع آبی، استفادۀ مؤثر نمائیم.