مردم: یکه تازی طالبان سبب ایجاد گروه های مقاومت شده است
شماری از شهروندان و فعالان جامعه مدنی در غرب کشور معتقدند که «یکه تازی» طالبان در عرصه قدرت سبب ایجاد گروه های کوچک و بزرگ مقاومتی مسلح و غیر مسلح علیه آنها شده است.
شماری از شهروندان در حوزه غرب کشور در صحبت با خبرگزاری رها گفته اند که یکه تازی و انحصار قدرت توسط طالبان سبب شده تا گروه های کوچک و بزرگ مقاومتی مسلح و غیر مسلح علیه آنان شکل بگیرد.
این شهروندان هشدار می دهند که اگر امارت اسلامی طالبان هر چه سریع تر تن به ایجاد حکومتی همه شمول ندهد، با آمدن فصل گرما هرج و مرج در کشور بیشتر خواهد شد.
محمد خلیل یک باشنده هرات به خبرنگار رها می گوید افغانستان خانه مشترک تمام اقوام است و باید حکومتی در افغانستان ایجاد گردد که انعکاس دهنده خواسته های تمامی طیف ها باشد.
وی گفت: «مردم طی 20 سال گذشته از دولت پیشین و از امارت اسلامی که علیه آن دولت می جنگید خیر و نتیجه ای ندیده اند؛ حالا که امارت قدرت را به دست گرفته باید هر چه سریع تر برای برون رفت از چالش ها فکری کند.»
احمد حبیب یک محصل در ولایت فراه نیز می گوید: «تاکنون امارت اسلامی از سوی هیچ کشوری به شمول کشورهای منطقه به رسمیت شناخته نشده تا بتواند برای خود بقا بخرد.»
او خطاب به بازیگران امارت اسلامی طالبان گفت که اگر تن به حکومت همه شمول ندهند همانطور که آمده اند همانگونه باید افغانستان را ترک کنند.
همچنین عبدالله انصاری یک تن از شهروندان در ولایت بادغیس به خبرگزاری رها گفت: «چهار ماه از آمدن امارت اسلامی می گذرد؛ هیچ کشوری آنها را به رسمیت نشناخته اند و تحریم ها و بیکاری و فقر به اوج خود رسیده است؛ اگر امارت تن به ایجاد حکومت همه شمول ندهد، وقوع جنگ داخلی مسلم است.»
شفیع رضایی باشنده ولایت غور به خبرنگار رها می گوید: «طالبان باید به این نتیجه رسیده باشند که با این روند فعلی نامشروع نمی تواند در افغانستان حکومت داری شان را ادامه دهند. مردم از آنها راضی نیستند.»
او می افزاید: «این نارضایتی را امارت اسلامی باید از خروج هزاران شهروند افغانستان از کشور متوجه شود.»
به گفته ی وی اگر مردم از امارت اسلامی راضی بودند و دل خوش می داشتند، کشور را ترک نمی کردند.
محمد احمدی، ساکن ولایت نیمروز نیز به خبرگزاری رها گفت: «شاید از نگاه امنیتی تا اندازه ای وضعیت بهتر شده باشد، اما از جنبه اقتصادی وضعیت مردم افتضاح و به حد صفر رسیده است.»
احمدی می گوید بیش از ۴۰ سال در افغانستان جنگ جریان داشته و مردم از جنگ و درگیری های موجود بی نهایت خسته شده اند.
او خطاب به رهبری امارت اسلامی افغانستان می گوید: «به خاطر خدا و قرآنش دست از اختلافات داخلی بردارید و برای آبادی و آرامش مردم کشور گام های مثبتی بردارید.»
از سوی هم محمد نعیم غیور، آگاه مسایل سیاسی در حوزه غرب کشور به خبرنگار رها می گوید بخاطر یکه تازی های رهبران امارت اسلامی در افغانستان گروه های کوچک و بزرگی به شمول جبهه مقاومت و دیگر گروه ها در کشور ایجاد شده است.
او افزود با این شرایطی که امارت اسلامی در افغانستان به وجود آورده، اگر حکومت همه شمول با حضور تمام اقوام افغانستان شکل نگیرد، شروع جنگ های داخلی دور از انتظار نیست.
آقای غیور می افزاید در حال حاضر تمام اقشار جامعه افغانستان از دختران و زنان، فعالین جامعه مدنی، آگاهان امور سیاسی، رسانه ها و خبرنگاران، قشر تحصیل یافته و… از امتیازات افغانستان که در کنترل امارت اسلامی قرار دارد، محروم می باشند.
حسن حکیمی آگاه امور در زون غرب افغانستان نیز در صحبت با خبرنگار رها می گوید طالبان یک گروه تروریستی است که با دیگر گروه های خطرناک جهان ارتباط نزدیکی دارد.
به گفته وی، اگر گروه طالبان به پروسه صلح توجه بیشتری می داشتند وضعیت کنونی افغانستان هم به نفع مردم و هم طالبان بود.
آقای حکیمی تصریح می کند طالبان به هیچ عنوان از سوی کشورهای منطقه و جهان به رسمیت شناخته نخواهد شد.
به باور او، عملکرد طالبان اگر این چنین در افغانستان بر مردم ادامه داشته باشد در فصل گرما قیام های سرتاسری در برابر این گروه آغاز خواهد شد.
خانم جمیله محمدی، فعال مدنی زنان در حوزه غرب کشور نیز هم معتقد است که زنان نیمی از پیکر جامعه هستند که باید در تمام دولت ها سهم فعال داشته باشند.
او می گوید اگر طالبان به خواسته های زنان افغانستان نه بگوید باید منتظر تحریم های بیشتر از سوی جامعه جهانی باشد.
بانو محمدی علاوه می کند برای بیرون رفت از چالش های سیاسی و اقتصادی کشور، امارت اسلامی باید هرچه زودتر به فکر ایجاد دولت همه شمول باشد.