کمیته بین المللی حفاظت از خبرنگاران: 81 فیصد از قتل های خبرنگاران پیگیری قضایی نشده است
کمیته بین المللی حفاظت از خبرنگاران که دفتر مرکزی آن در شهر نیویورک آمریکا است، امروز پنجشنبه (6 عقرب مطابق با 28 اکتبر) در گزارش سالانه خود در خصوص وضعیت امنیت خبرنگاران در سطح جهان آورده است، که طی 10 سال گذشته برای تقریبا 81 درصد از قتل های خبرنگاران در سطح جهان هیچ کسی پاسخگو نبوده و کسی محاکمه نشده است.
براساس این گزارش، سومالیا از میان کشورهای یاد شده بدترین آمار را به خود اختصاص داده است.
کشورهای سوریه، عراق و سودان جنوبی نیز پس از سومالیا در میان چهار کشور بدترین دنیا برای امنیت خبرنگاران قرار گرفته اند؛ گرچه این سه کشور نسبت به آمار سال گذشته خود کمی در وضعیت بهتری قرار دارند اما همچنان با همراهی سومالی بخاطر درگیری ها، بی ثباتی سیاسی و ضعف سیستم قضایی جزو چهار کشور بد دنیا برای امنیت خبرنگاران محسوب می شوند.
لازم به ذکر است که این گزارش آمار خشونت ها علیه خبرنگاران در سطح جهان از تاریخ اول سپتامبر 2011 (10 سنبله 1390) تا 31 اگست سال 2021 مطابق با (9 سنبله 1400) را در نظر گرفته است؛ کابل در تاریخ 24 اسد سقوط کرد، و آمار خشونت ها علیه خبرنگاران افغان بعد از آن تاریخ در این گزارش در نظر گرفته نشده است؛ با این وجود افغانستان نیز در لیست هفت کشور بد دنیا برای امنیت خبرنگاران قرار گرفته است.
براساس این گزارش، طی ده سال گذشته که جهان شاهد رخدادهای زیادی به شمول جنگ داخلی در سوریه، اعتراضات گسترده در کشورهای عربی و حملات گروه های افراطی و سندیکاهای جنایی سازمان یافته علیه اصحاب رسانه ها بوده است، 278 خبرنگار جان خود را در سطح جهان از دست داده اند، که برای 226 مورد یا به عبارتی 81 درصد این مرگ و میرها هیچ کسی پاسخگو نبوده و یا هیچ کسی محاکمه نشده است.
این گزارش علاوه می کند که کمیته بین المللی حفاظت از خبرنگاران در یک بررسی در سال 2014 متوجه شد که از هر 10 مورد قتل خبرنگاران بین سال های 2004 الی 2013، 9 نفر از قاتلان آنها بدون هیچ پیگیری و محاکمه آزاد شده اند.
این گزارش در حالی منتشر می گردد که پس از سقوط دولت پیشین افغانستان و روی کار آمدن مجدد طالبان، در حدود 75 درصد رسانه های کشور به دلیل مشکلات امنیتی مسدود و کارکنان آنها یا از کشور خارج شده و یا خانه نشین شده اند.