آقای کرزی گفت، اگر در عرصه های سیاسی و اقتصادی با هم مبارزه نکنیم، ضرر خواهیم کرد.
وی به جنگ کندز اشاره کرد و افزود که در این جنگ 1300 جنگجوی خارجی از کشورهای پاکستان، ازبکستان و تاجیکستان حضور داشتند که نیاز جدی به مبارزه همگانی دارد.
او خاطر نشان کرد که افغانستان به تعهد خود پایبند است.
جمیز کریگتون، رئیس انستیتوت شرق و غرب نیز در این نشست بر همکاری های منطقه تاکید کرد و افزود که با همکاری کشورها بهتر می شود با معضل تروریسم مبارزه کرد.
آقای کریگتون خاطر نشان کرد، حادثه نمونه ای از رویدادهاست که نشان می دهد باید با تروریسم به طور مشترک مبارزه کرد و متحد بود.
وی افزود که این انستیتوت در تلاش است که دستاوردهای چندین ساله دولت و نیروهای خارجی بعد خروج از بین نرود.
وزارت امور خارجه با همکاری اتاق تجارت و صنایع نشست “همکاری های سیاسی و اقتصادی بین افغانستان، کشورهای آسیایه میانه، هند و پاکستان را در کابل برگزار کرد.
این سومین نشست بین مقام هایی از کشورهای پاکستان، هند، چین و برخی از نهادهای خارجی و داخلی است که روی مشکلات سیاسی و تاثیر آن روی اقتصاد برگزار می شود.
معین سیاسی وزارت امور خارجه در این نشست افزود که وزارت خارجه با کشورهای ایران، ترکمنستان و تاجیکستان مذاکراتی را بر سر موضوعات اقتصادی انجام داده است.
آقای کرزی گفت: در سفری که رئیس جمهوری کشور به ایران داشت در مورد همکاری های سیاسی و اقتصادی بحث و تبادل نظر کرد.
وی افزود که ایران با داشتن بندر چابهار می تواند از مشکلات ترانزایتی تاجران کشور بکاهد.
به گفته وی مقام های حکومت در عرصه های تروریسم، مواد مخدر و آب با کشورهای همسایه و منطقه مذاکره کرده است و خواهان همکاری بیشتر با این کشورها می باشد.
افغانستان به دلیل محاط بودن در خشکه نیاز جدی به همکاری های کشور همسایه دارد و این عمل نیازمند یک دیپلوماسی قوی و جدی است.
وحیدالله ویسی، رئیس همکاری های اقتصادی وزارت خارجه گفت که از اینکه ما به دریا راه نداریم مشکلات فراوانی داریم ولی با راه اندازه مسیرهای ترانزیتی درصدد کاهش این مشکل هستیم.
آقای ویسی افزود، تلاش می کنیم که در عرصه ترانزیت دستاوردهای خوبی داشته باشیم.
لازم به ذکر است که یکی از اصلی ترین مشکل فرا روی تاجران کشور نداشتن راه ایمن به دریاست. از طریق بندر کراچی هر ساله تاجران به مشکل های فراوانی برخورد می کنند.
دولت درصدد است که با گزینه بدیل مسیر چابهار و راه لاجورد را برای تاجران کشور مهیا کند.
1 دیدگاه