چهارصد مشاور امراض روانی تا سه سال اینده آموزش می بینند
بر مبنای این قرارداد، دو موسسه مذکور موظف است تا در 3 سال آینده حدود 400 فزیوتراپیست و مشاور امراض روانی را آموزش دهد، هزینه این دو پروژه حدود 8 میلیون یورو می باشد که از سوی اتحادیه اروپا تمویل می شود.
فیروز الدین فیروز، وزیر صحت عامه، امروز (یک شنبه) در مراسم عقد این قراردادها گفت: جنگ های طولانی و همچنین مشکلات اجتماعی گسترده اقتصادی، سیاسی و فرهنگی باعث شده تعداد کثیری به بیماری های روانی مبتلا شوند.
آقای فیروز افزود: حدود 50 درصد جمعیت کشور دچار مشکلات روانی اند اما 30 درصد جمعیت کشور از بیماری روانی رنج میبرند که نه تنها نیاز به مشاوره بل نیاز به تداوی نیز دارند.
وزیر صحت عامه اشاره کرد که در یک دهه گذشته کارهای زیادی در دیگر بخش های صحی صورت گرفته است اما بنابر نبود بودجه و امکانات تخنیکی، بخش های روانی و معیوبیت از نظر دور مانده است.
او ادامه داد: امروز به کمک اتحادیه اروپا در قسمت بلند بردن ظرفیت کارکنان صحت روانی شروع به کار می نماییم و قرار است، تا سه سال آینده 250 مشاور روانی و 150 فزیوتراپیست را بعد از ختم دوره آموزش در مراکز صحی و کلنیک ها اعزام کنیم.
وی تصریح نمود که هم اکنون 200 مشاور روانی در کشور وجود دارد ولی این تعداد برای مراکز صحی کافی نبوده و تا سه سال آینده وزارت صحت عامه قصد دارد که این تعداد را به 450 تن برساند.
در همین حال مارزیو سیین، مسوول کمک های اتحادیه اروپا در افغانستان گفت: سالهای جنگ در افغانستان آثار ناگوار از خود بجا گذاشته است و اتحادیه اروپا مبارزه علیه بیماری روانی و معیوبیت را در اولویت خود قرار داده است.
آقای سیین افزود: ضرورت فوری در قسمت ظرفیت سازی و بلند بردن مهارت برای تداوی از معیوبین، معلولین و بیماران روانی در افغانستان می باشد و این همکاری بین اتحادیه اروپا و وزارت صحت عامه افغانستان پاسخگوی نیازمندی ها در این دو زمینه بوده و نتایج مثبت را به بار خواهد آورد.
وی خاطر نشان کرد که هدف عمده این پروژه ها بهبود بخشیدن به خدمت صحی به ویژه خدمات روان درمانی در افغانستان است.
وی همچنین از تداوم همکاری های مالی و تخنیکی در بخش صحت عامه به حکومت افغانستان اطمینان داد.
گفتنی است که این پروگرام قرار است تا تعدادی از موسسات و ادارات دولتی را نیز در قسمت آگاهی دهی در زمینه صحت روانی و معیوبیت کمک کند.