اجتماعیسیاست

چرا سرک بیست متره شهرک عرفانی ساخته نمی‌شود؟

باشندگان این شهرک می‌گویند: «سه-چهار سال می‌شود که شاروالی کابل نتوانسته یک سرک کوتاه را بسازد. در اینکه شاروالی مقصر اصلی است، شکی وجود ندارد؛ اما یکی از عوامل عمده فراروی این پروژه، یک عده از صاحبان زمین دو طرف سرک اند.»

به گفته برخی باشندگان این شهرک، عده‌ای از این افراد دست به هر کاری می‌زنند تا مانع تطبیق پروژه شوند؛ یک روز دسته‌ای را جمع کرده به هر اداره‌ای از ریاست جمهوری گرفته تا پارلمان و شاروالی می‌روند و بهانه می‌آورند که چون سرک بیست متره به سرک کمربندی نزدیک است، پس عرض چهل متر ضرورت نیست و بیست متر کافی است، حتی از قول اهالی محل و سایر صاحبان زمین در دو طرف سرک عریضه می‌کنند که در صورت تعدیل سرک از چهل متر به بیست متر، آنها زمین بدیل هم از دولت نمی‌خواهند! در حالی که برای بسیاری از متضررین این منطقه، زمین بدیل حیاتی است.

باشندگان محل می‌گویند: « برخی افراد دعوا راه می‌اندازند که نقشه‌ی سرک تغییر کند، مردم را تحریک می‌کنند و بلوا ایجاد می‌کنند‌، گاهی هم قیمت‌ زمین‌های تحت استملاک را چندین برابر می‌گویند تا شاروالی نتواند پروسه استملاک را تطبیق کند -در جایی یکی از افراد بسیار مشتخص از این جمع می‌گفت قیمت روز هر بیسوه زمین در مسیر بیست متره دو میلیون افغانی است و شاروالی باید این قیمت را بپردازد.»

 این افراد گاهی هم از مردم به بهانه‌های مختلف پول جمع کرده‌اند و شاید هم به مأمورین شاروالی پرداخته‌اند تا پروژه را متوقف کنند.
باشندگان شهرک عرفانی می‌گویند در سطح رهبری حکومت اما در قبال ساخت این سرک همیشه جدیت وجود داشته است؛ قانون استملاک که قبلاً قیمت ناچیزی برای زمین‌های استملاکی پیش‌بینی شده بود، در کمیته قوانین توسط استاد دانش تعدیل شد و در عوض آن بدیل و قیمت عادلانه در نظر گرفته شد. به تعقیب آن و با درخواست و اصرار مردم برای توزیع زمین بدیل در ناحیه ۱۳، با اصرار و فشار استاد دانش، کابینه طرح شاروالی کابل مبنی بر تعدیل زمین‌های واقع دامنه کوه قوریق را به وضعیت رهایشی-تجارتی برای توزیع به مالکین زمین‌های مسیر سرک بیست متره تأیید کرد.

آنان می‌افزایند رهبری حکومت برای حل مشکلات مردم و ساخت سرک بیست متره ترتیبات ویژه را در نظر گرفته و بیشترین دغدغه هم رعایت اصل عدالت برای اشخاص آسیب‌پذیر مسیر این سرک بوده‌است. 
به گفته باشندگان این شهرک کم‌کاری‌های اداره شاروالی و سنگ‌اندازی‌های عده‌ای صاحب زمین که اکثرا هم زمین‌های دو طرف سرک را به‌صورت مافیایی در اختیار دارند، باعث شده‌است تا ساخت این سرک به تحقق نرسد.
آنان خواهان تعدیل قانون استملاک فعلی هستند تا رضایتمندانه بودن استملاک در پروژه‌های عام‌المنفعه برداشته شود و عده‌ای منفعت جمعی را فدای منافع شخصی خود نکنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا