آقای عبدالله شب گذشته شنبه در مصاحبه با طلوعنیوز گفت:« در انتخابات ۲۰۱۴ صد درصد برندۀ انتخابات بودیم. این یک ادعا نبود، بعدتر ثابت شد و نهادهای ناظر داخلی و بینالمللی اسناد ارایه کردند.»
عبدالله عبدالله گفت اکثر مطلق متحدین و همپیمانهای ما در انتخابات ۲۰۱۴، خواهان اعلام حکومت موازی بودند؛ اما اعلام حکومت موازی به معنای جنگ داخلی و سقوط نظام به دست طالبان بود و نخواستم این مسوولیت در تاریخ به نام من ثبت شود.
انتخابات سال ۲۰۱۴ ریاستجمهوری بهبحران کشید و با پا درمیانی جان کری وزیر خارجۀ سابق امریکا، حکومت وحدت ملی روی کار آمد.
رییس اجرایی گفت رییسجمهور غنی در پیوند به ادعای «رییسجمهور منتخب بودن» سردرگریبان کند و ببیند که در انتخابات ۲۰۱۴ چه واقع شده است.
به گفتۀ وی، اشرفغنی یک هفته پس از امضای موافقتنامۀ سیاسی، هیچگونه التزامی به تعهدات خویش نشان نداد. با تفنگچه نمیشد که رییسجمهور را وادار به انجام تعهداتش در روند حکومتداری به ویژه تطبیق مفاد موافقتنامۀ سیاسی حکومت وحدت ملی میکردیم. اگر موافقتنامه عملی میشد، ثبات سیاسی به وجود میآمد و رییسجمهور در موقعیت برتر قرار میداشت.
رییس اجرایی گفت اگر صلح در کشور تأمین شود و دیگر تهدیدی از سوی گروههای تروریستی وجود نداشته باشد، یک روز هم خواهان ادامۀ حضور نیروهای خارجی در افغانستان نیستم.
به گفتۀ وی، اگر فرصت واقعی برای تأمین صلح عادلانه، باعزت و پایدار فراهم شود – ولو یک روز پیش و یا پس از انتخابات هم باشد – از آن استقبال میکنیم و برای افغانستان اولویت میدانیم.
رییس اجرایی حکومت در پاسخ به این که تعریفتان از طالبان چیست، گفت طالبان یک گروه جنگی هستند که دست به فعالیتهای تروریستی هم زده و میزنند و گروههای تروریستی را حمایت کردهاند.
او در مورد خروج نیروهای امریکایی گفت فکر نمیکند، ایالات متحده به این نتیجه رسیده باشد که به هر قیمت افغانستان را ترک کند. بدون پیشرفت در مذاکرات صلح، افغانستان آمادۀ خروج کامل نیروهای خارجی نیست. ایالات متحده میخواهد که مصارف و عسکرش در افغانستان کم شود و به صفر برسد. در عین حال، نمیخواهد افغانستان باردیگر لانۀ گروههای تروریستی باشد.