میر امان الدین حیدری، معین امور زراعت و مالداری امروز سه شنبه در تجلیل از روز جهانی غذا گفت: زراعت در مناطق روستایی نقش مهمی در عرضه ی خدمات اجتماعی، اقتصاد خانواده و ارتباطی محکم در مصونیت غذایی دارد.
آقای حیدری افزود که حکومت نیز انکشاف اقتصاد خانواده را در اولویت کاری خود قرار داده است و از سال 84 خورشیدی تا کنون حدود 500 هزار خانم روستایی را تحت پوشش برنامه های اموزشی زراعتی قرار داده است.
به گفته وی، وزارت زراعت با ایجاد مراکز پرورشی و آموزشی تا حدودی توانسته است که فقرزدایی کند و آمار جمعیت فقیر را کاهش دهد.
به گفته مقام ها در وزارت زراعت در سال 2002 میلادی سالانه حدود 2.3 میلیون تُن غله تولید می شد که در سال گذشته این مقدار به 4.6 میلیون تُن رسید.
اما با این وجود باز هم به گزارش سازمان خوراک و زراعت ملل متحد حدود 39 درصد جمعیت کشور زیر خط فقر زندگی می کنند.
وزارت زراعت به منظور محو فقر؛ روز جهانی غذا را با همکاری سازمان خوراک و زراعت ملل متحد با شعار “حمایت اجتماعی و زراعت برای شکستن زنجیره فقر در مناطق روستایی” تجلیل کرد.
تومیو شیچیری، رئیس سازمان خوراک و زراعت ملل متحد در کابل نیز گفت: با تجلیل چنین روزهایی باید زنجیره فقر غذایی را بشکنیم و نقش مهمی را ایفا کنیم.
آقای شیچیری افزود، 80 درصد کسانی که فقیر هستند در روستاها زندگی می کنند و امرار معاش شان نیز در عرصه های زراعتی است.
وی همچنین اظهار کرد که سازمان FAO در دهه ی اخیر دستاوردهای خوبی داشته است، اما این دستاوردهای نابرابر بوده است و هنوز هم 800 میلیون نفر زیر خط فقر هست.
او گفت: سازمان FAO حمایت اجتماعی زراعتی را مد نظر گرفته است تا خانواده ها رشد اقتصادی کنند و رشد اقتصادی متضمن امحای فقر می شود.
علی احمد عثمانی، وزیر انرژی و آب نیز در این نشست گفت که برنامه ریزی دقیق برای برنامه های غذایی؛ برنامه ریزی برای تداوم زندگی است.
آقای عثمانی خاطر نشان کرد که فقر رابطه ای مستقیم با امنیت دارد و دولتی که نتواند شکم افراد خود را سیر کند، افراد نیز به دولت خود متعهد نیست.
وی در قسمتی دیگر از سخنان خود افزود، ما باید از آب و خاک به نحو درست استفاده کنیم و مراقب باشیم که این دو منبع خراب نشود تا نسل اینده ما متضرر گردد.
اما با این وجود؛ بر اساس گزارش ها، حدود یک میلیارد تن در سراسر جهان زیر خط فقر زندگی می کند که 87 درصد آنان در مناطق روستایی زندگی می کنند.
براساس این گزارش ها، ولایت های غور، پکتیکا، زابل، تخار، بامیان، بدخشان، بادغیس، سمنگان، نورستان و جوزجان بیشتر در معرض خطرند و نیاز به کمک های غذایی دارند.
1 دیدگاه