سیاستِتیتر یک

هند: چه عناصری تروریستان را در افغانستان حمایت مالی می کنند!

سید اکبرالدین سفیر دایم هند در سازمان ملل روز گذشته (چهارشنبه) در جریان جلسه ای در خصوص وضعیت افغانستان در مقر سازمان ملل گفت: “چرا حملات و خشونت ها در افغانستان تنها با برچسب عناصر ضد دولتی و یا پیامدهای تنش های اجتماعی و سیاسی نادیده گرفته می شود. عناصر ضد دولتی در افغانستان چه کسانی هستند و از کجا سلاح، پول و یا آموزش دریافت می کنند.”

وی در این جلسه اصرار بر این داشت که باید برخی سوال های اساسی پاسخ داده شود.

او افزود: “این عناصر ضد دولتی از کجا سلاح، مواد منفجره، پول و یا آموزش دریافت می کنند؟ در کجا پناهگاه دارند؟ چطور ممکن است که این عناصر ضد دولتی علیه بزرگترین ائتلاف نظامی جهان قد علم کرده اند؟ چطور ممکن است که این عناصر با مخوف ترین تروریستان جهان در کشتن و قتل عام افغان ها همکاری می کنند؟ چطور ممکن است که افزایش تولید تریاک که همزمان با افزایش قیمت مواد مخدر در جهان بود، بطور کامل توسط کمیته تحریم 1988 نادیده گرفته شده است؟”

به گفته وی، افغانستان شاهد بدترین حملات در خاک خود بوده است. به نظر می رسد که حمله به بیمارستان ها، مکاتب، مراسم های خاکسپاری یا آژانس های توسعه دهی بین المللی و ماموریت های دیپلماتیک یک پیغام به ملت افغانستان دارد که تلاش دارد روی پای خود بایستد.

اکبرالدین همچنین با اشاره به ضعف تلاش ها نسبت به اقدام علیه پناهگاه های شبکه حقانی و گروه طالبان در خاک پاکستان، گفت: “اولین و مهم ترین اولویت جامعه جهانی باید این باشد که نگذارد تروریسم در هیچ سطحی در جایی برای خود پناهگاه پیدا کند. ما نباید تروریستان را به خوب و یا بد تقسیم کنیم و یا از یک تروریست علیه دیگری استفاده کنیم. طالبان، شبکه حقانی، القاعده، داعش، لشکر طیبه، جیش محمد و دیگرها همه سازمان های تروریستی هستند که بیشتر آن ها از سوی سازمان ملل نیز به عنوان گروه تروریستی اعلام شده اند. هیچ توجیهی برای فعالیت های آنان نباید آورد و با آنها مانند گروه های تروریستی رفتار کرد.”

سید اکبرالدین اضافه کرد که شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز باید جلسات بیشتری در خصوص وضعیت افغانستان برگزار کند. “حتی بارها دیده شده است که شورای امنیت سازمان ملل متحد نسبت به برخی از حملات تروریستی در افغانستان هیچ واکنشی نشان نداده و حتی یک بیانیه محکومیت صادر نکرده است.”

سفیر دایم هند در سازمان ملل متحد همچنین از تعهد کشورش به افغانستان سخن زد و گفت: “هند متعهد است که در کنار افغانستان بایستد و این کشور را نه تنها حمایت و تقویت برای مبارزه علیه تروریسم و خشونت کند، بلکه در راستای ملت سازی و توسعه دهی نیز یاری رساند.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا