او از همکاریهای ایالات متحدۀ امریکا به افغانستان تشکر کرد و گفت مشارکت افغانستان و ایالات متحدۀ امریکا، استراتیژیک و دوامدار است و قربانی نیروهای امریکا در امر مبارزه با تروریزم و تامین صلح و ثبات در افغانستان، قابل ستایش می باشد.
هیأت مشترک کانگرس و سنای ایالات متحدۀ امریکا، از تلاش ها و تعهد حکومت افغانستان به رهبری رییس جمهور غنی بخاطر برقراری صلح و ثبات تشکر کرده، گفت که تلاش های شما باعث صلح و ثبات پایدار در افغانستان خواهد شد.
آنان خاطرنشان کردند که ماموریت مشترک ما در راستای مبارزه با تروریزم، نتایج خوبی در قبال دارد و ما از آن رضایت داریم و تامین صلح پایدار در افغانستان اولویت ما است.
هیأت مذکور، نقش زنان را در حکومت افغانستان به ویژه در رده های مهم تصمیم گیری مورد ستایش قرار داد و دستآوردهای نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان را در راستای مبارزه با تروریزم بی پیشینه خواند و گفت که تامین صلح و ثبات در افغانستان بخاطر امنیت امریکا بسیار مهم است و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان دوشادوش نیروهای بین المللی بخاطر تامین امنیت و ثبات جهان در برابر تروریزم با تعهد کامل، مبارزه می کنند.
هیأت یادشده گفت که افغانستان در خصوص حکومتداری خوب، دستآوردهای چشمگیر دارد و سهم زنان در حکومتداری و دسترسی آنان به خدمات صحی بیشتر شده است و باور داریم که رشد اقتصادی شما باعث حکومتداری قوی می گردد.
سپس رییس جمهور غنی گفت: ما با متحدین بین المللی خویش مشارکتی را ایجاد کرده ایم که بالای چالش ها یکجا فایق آیم و حکومت افغانستان در موضوعات اساسی مانند جنگ و صلح با مردم از نزدیک مشوره می نماید.
او گفت که مشورت با مردم یک پروسۀ دوامدار بوده و باعث یک دیالوگ ملی شده است و این کار برای انکشاف متوازن و برقراری صلح، مهم می باشد.
رییس جمهور غنی افزود که ما شاهد تغییر نسلی در پنج سال گذشته هستیم و زنان تنها مدافعین حقوق شان نیستند، بلکه در تصمیم گیری ها نقش کلیدی را ایفا می نمایند. تغییر نسلی باعث قوت جامعۀ ما شده است و این نسل در ذهن خویش دیدگاه درازمدت دارد.
او گفت که در پنج سال گذشته نیروهای امنیتی و دفاعی ما پیشرفت های خوبی داشته اند و ما توانسته ایم که پس از خروج صدهزار نیروی امریکایی از افغانستان، خلاء امنیتی را پر کنیم. نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان از حمایت بالای مردم برخوردار اند و پیروزی نیروهای افغان در برابر داعش بی مانند است.
اشرف غنی افزود که هنوز هم افغانستان، امریکا و سایر متحدین ما با تهدیدات وسط و درازمدت مواجه اند که باید علیه آن مشترکاً مبارزه صورت گیرد و در این بخش مشارکت ما با ناتو بسیار مهم است.
اشرف غنی خطاب به هیأت متذکره گفت که در بخش های رشد اقتصادی، تجارت و افزایش عواید پیشرفت های خوبی داریم و می خواهیم افغانستان را به چهارراه رشد اقتصادی منطقه مبدل سازیم و همچنان می خواهیم افغانستان را بجای میدان رقابت های منفی، به میدان رقابت های مثبت مبدل نمائیم.
رییس جمهور غنی گفت: ما برای صلح برنامه داریم که اهداف واضح دارد و صلح یک پروسۀ ملی است و عملی کردن آن باعث ختم جنگ در کشور خواهد شد.
رییس جمهور غنی تاکید کرد که برای دستیابی به صلح پایدار باید پروسۀ صلح به مالکیت و رهبری حکومت افغانستان انجام شود و ما بخاطر تحقق آن، طرح هفت ماده ای صلح را ترتیب کرده ایم که در آن گام های عمده از جمله تجدید اجماع داخلی، مشورههای دوامدار در سطح داخل، گفتگو در بعد منطقهای، دنیای اسلام و جامعۀ جهانی در نظر گرفته شده است.
اشرف غنی گفت که در صحبت تیلفونی اش با رییس جمهور ترامپ، موصوف به حکومت افغانستان اطمینان داد که چگونگی فعالیتها در پیوند به پروسهی صلح در مشورت و هماهنگی با دولت افغانستان به پیشبرده خواهد شد.