اجتماعی

نگرانی از دسترسی محدود زنان دایکندی به عدالت

خشونت علیه زنان در دایکندی در چند سال گذشته روند افزایشی داشته است. قتل، تجاوز جنسی، بریدن بینی، شکنجه، لت و کوب، توهین و تحقیر از اعمال خشونت آمیزی اند که در سه سال گذشته بر علیه زنان در این ولایت صورت گرفته اند.

تا کنون تلاش های زیادی برای کاهش خشونت علیه زنان در دایکندی صورت گرفته اما علی رغم این تلاش ها، میزان خشونت در این ولایت کاهشی نداشته است. براساس آمار کمیسیون حقوق بشر، در تمام سال گذشته 311 مورد خشونت علیه زنان در این ولایت به ثبت رسیده اما این رقم در ده ماه سال جاری به 314 مورد افزایش یافته است.

محمد جواد دادگر رئیس کمیسیون حقوق بشر در دایکندی به خبرگزاری رها گفت که در کنار عواملی چون فقر اقتصادی، ازدواج های اجباری و افزایش میزان آگاهی زنان از حقوق شان، دسترسی محدود زنان به عدالت، آمار خشونت علیه آنان را افزایش داده است.

آقای دادگر افزود که زنان قربانی خشونت در بیشتر ولسوالی های این ولایت به عدالت دسترسی ندارند و این مساله سبب مصئونیت مرتکبان خشونت علیه زنان از مجازات و به تبع آن افزایش این خشونت ها شده است.

برخورد دوگانه ادارات عدلی و قضایی

فعالان مدنی دایکندی نیز فرهنگ معافیت از مجازات و دسترسی محدود زنان به عدالت بدلیل برخورد تبعیض آمیز مسئولان ادارات عدلی و قضایی با آنان را از عوامل اصلی افزایش خشونت علیه زنان در این ولایت می دانند.

مهدی مدبر از فعالان مدنی دایکندی می گوید:” مسئولان ادارات عدلی و قضایی این ولایت با زنان برخورد دوگانه دارند و به شکایات آنان به گونه درست رسیدگی نمی کنند. چند سال پیش رئیس دادگاه استنیاف دایکندی به یک زن قربانی خشونت گفته بود که با اجازه چه کسی می خواهد در این اداره شکایت ثبت کند”.

آقای مدبر تاکید کرد که در نهاد های دولتی دیگر مانند بخش های جنایی و ادارات دادستانی، امنیت ملی و دادگستری نیز برخورد تبعیض آمیز با زنان وجود دارد.

مقام ها در اداره محلی دایکندی اما با رد این ادعا می گویند که به قضایای خشونت علیه زنان رسیدگی کرده اند.

حبیب الله رادمنش معاون والی دایکندی گفت که تمام ارگان های عدلی و قضایی و اداره ولایت متعهد اند که با قضایای خشونت علیه زنان بگونه جدی برخورد کنند.

نگرانی اداره امور زنان

با آنکه کمیسیون حقوق بشر و فعالان مدنی دایکندی از افزایش آمار خشونت علیه زنان ابراز نگرانی کرده اند، مسئولان اداره امور زنان این ولایت اما نگران این موضوع نیستند و آن را ناشی از افزایش آگاهی زنان در مورد حقوق شان می دانند.

ذکیه رضایی رئیس این اداره می گوید که زنان به حقوق شان پی برده و به این اطمینان رسیده اند که ادارات مربوطه به شکایات شان رسیدگی می کنند، به همین دلیل شکایت های بیشتری ثبت می کنند که باعث بلند رفتن آمار می شود.

بانو رضایی همزمان از عدم مراجعه زنان قربانی خشونت به نهادهای مدافع حقوق بشر و ادارات عدلی و قضایی ابراز نگرانی کرد:”بیشتر قضایای خشونت علیه زنان در مناطق دور دست دایکندی، نه توسط دولت بلکه توسط متنفذان قومی حل و فصل می شوند”.

زمان احمدی-بامیان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا