ملا برادر به ریاست دفتر طالبان در قطر منصوب شد

به گزارش رها، شورای رهبری طالبان، با ارسال خبرنامهای به رسانهها اعلام کرده که ملا عبدالغنی برادر، به عنوان رئیس دفتر سیاسی این گروه در قطر تعیین شدهاست.
یک منبع از گروه طالبان با تأیید این خبر گفته است که آقای برادر به قطر رسیده است.
پاکستان ملا غنی برادر را در پی گفتگوی طالبان با امریکا حدود سه ماه پیش پس از هشت سال زندان، آزاد کرد.
طالبان در بیانیهای گفته است که “این اقدام بخاطر تقویت پروسه مذاکرات با طرف آمریکایی و انجام بهتر آن صورت گرفته است.”
همزمان با تعیین شدن آقای برادر به عنوان رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر، گفته شده گروه طالبان در پستهای مختلف در چارچوب این گروه تغییراتی ایجاد کرده است.
در همین حال برخی منابع از گروه طالبان گفته است که در یک هفته گذشته حکومت افغانستان و گروه طالبان شماری از زندانیان شان را مبادله کردند.
بر اساس این مبادله، به گفته او ۳۴ سرباز پلیس و اردوی ملی از زندان طالبان و ده عضو طالبان از زندان بگرام آزاد شدهاند.
تعیین ملا عبدالغنی برادر به عنوان رئیس دفتر طالبان در قطر میتواند تحول مهمی در مذاکرات صلح با طالبان تلقی شود. این انتصاب از سوی مقامات طالبان، آنهم پس از آنکه چهارمین دور مذاکرات بین مقامات آمریکایی و طالبان اخیرا پایان مییابد، میتواند نشانه مهمی از پیشرفت این گفتگوها باشد. اهمیت این انتصاب را میتوان در موقعیت آقای برادر در ساختار طالبان، نزدیکی وی به افغانستان و پاکستان ارزیابی کرد.
آقای برادر در سال ۲۰۱۰ در کراچی پاکستان دستگیر شد. نکته مهم در این دستگیری این بود که وی ظاهرا در آن زمان در حال انجام مذاکرات و برقراری تماسهایی با برخی از مقامات دولت افغانستان در چارچوب مذاکرات با طالبان بود و دلیل حضور او در کراچی نیز در رابطه با همین مسایل بوده است. به گفته منتقدان دولت پاکستان، آقای برادر به نوعی و خارج از انتظارات دستگاههای پاکستانی در این مسایل دخیل بوده و به همین دلیل او دستگیر و زندانی شد. از آقای برادر همواره به عنوان نفر دوم طالبان و کسی که دارای رابطهای نزدیک با ملا محمد عمر، رهبر سابق طالبان بوده نام برده میشود.
آزادی آقای برادر همواره یکی از درخواستهای افغانستان بود. آقای برادر در نهایت آزاد شد.
قرار گرفتن آقای برادر به عنوان رئیس دفتر قطر در عمل می تواند موضع طالبان را به موضع دولت افغانستان در این مذاکرات نزدیک کند. در مذاکرات اخیر طالبان در قطر آنها بر انجام مذاکرات فقط با مقامات آمریکایی تأکید داشتند و تلاش کردند که از دیدار با مقامات افغانستان خودداری کنند.
حالا باید منتظر ماند و دید که انتصاب ملابرادر به ریاست دفتر قطر چه تأثیراتی می تواند در روند صلح برجای بگذارد.