برگزیده هاسیاست

مقامات ارشد نظامی امریکا: توافق دوحه سبب فروپاشی ارتش و سرنگونی دولت افغانستان شد

مقام‌های ارشد نظامی امریکا، توافق دولت دونالد ترامپ؛ رییس جمهوری پیشین این کشور با طالبان در دوحه را باعث فروپاشی دولت و ارتش افغانستان دانستند.

فرانک مکنزی؛ فرمانده سنتکام (فرماندهی مرکزی ارتش امریکا) که روز چهارشنبه همراه با لوید آستین؛ وزیر دفاع امریکا در نشست پاسخگویی مجلس نمایندگان این کشور فراخوانده شده بود، گفت توافق دوحه تاثیری «زیانبار» بر دولت و ارتش افغانستان داشت.

مکنزی افزود آن توافق تاثیر روانی قدرتمندی بر دولت افغانستان داشت چون زمانی قطع کامل کلیه کمک ها را تعیین می‌کرد.

او بیان کرد بعد از توافق دوحه، کاهش نیروها به دستور جو بایدن؛ رییس جمهور امریکا، در ماه اپریل «میخ دیگری بر این تابوت بود».

او گفت بر این باور بوده اگر امریکا شمار مشاوران نظامی خود در افغانستان را به کمتر از ۲۵۰۰ کاهش دهد فروریزی دولت و ارتش افغانستان اجتناب ناپذیر خواهد بود.

لوید آستین هم با تایید این نظر گفت توافق دوحه با متعهد کردن امریکا به پایان حملات هوایی علیه طالبان، موجب شد که این گروه قوی تر شود و عملیات تهاجمی علیه نیروهای امنیتی افغانستان را شدت بخشد، به طوری که نیروهای افغان‌ هر هفته تعداد زیادی از افراد خود را از دست می‌دادند.

لوید آستین؛ وزیر دفاع امریکا در جلسه روز سه شنبه کمیته نیروهای مسلح سنا هم گفت: «ما فکر نمی‌کردیم که توافق دوحه این‌گونه روحیه ارتش افغانستان را از بین برده باشد.»

توافق موسوم به دوحه که در فبروری ۲۰۲۰ در زمان دونالد ترامپ امضا شد، تاریخی را برای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تعیین می‌کرد.

جو بایدن بعد از پیروزی در انتخابات، همچنان آن توافق را اجرا کرد؛ اما تاریخ عقب نشینی را از ماه می به ۳۱ اگوست عقب انداخت.

با کاهش نیروهای امریکایی به دستور بایدن، پیشروی طالبان آغاز شد و سرانجام طی کمتر از دو هفته کابل را تصرف کردند.

مقامات پنتاگون می‌گویند، به جو بایدن توصیه کرده‌بودند که برای جلوگیری از فروپاشی دولت پیشین افغانستان، ۲۵۰۰ نظامی امریکایی باید در این کشور بمانند. کاخ سفید در پاسخ به این طرح گفته که حضور سربازان به جنگ با طالبان می‌انجامید و کمکی به تغییر وضعیت نمی‌کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا