معاون رئیس جمهوری: مخالفان مسلح دولت بزرگترین قاچاقچیان و حامیان کشت و تولید مواد مخدراند
به گفته معاون رییس جمهور، مواد مخدر در حقیقت بودجه جنگ تحمیلی را تأمین کرده و تروریزم را تمویل می کند و بخش عمده اقتصاد نامشروع و منابع مالی مخالفین مسلح و تروریستان، از قاچاق مواد مخدر تأمین می گردد.
سرور دانش گفت که کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر نه تنها زیرساخت های اقتصادی کشور را نابود کرده است بلکه فرهنگ غنی و دین باور و اخلاق محور مردم افغانستان را نیز متزلزل ساخته است.
وی گفت امروز همان گونه که فقر سراسری در کشور حاکم است، بنیاد خانواده ها نیز با تهدید مواجه شده است و بسیاری از مردم ما در یک بحران اخلاقی و خانوادگی به سر می برند.
وی اضافه کرد در کنار عامل تداوم جنگ و خشونت در افغانستان، تقاضای بازار جهانی برای مواد مخدر، حضور مافیای بین المللی، عدم همکاری ها و هماهنگی های لازم منطقه ای و بین المللی و همچنین فقر عمومی مردم مخصوصا زارعین و دهاقین کشور و کمبود امکانات و بودجه کافی دولت برای تطبیق برنامه های لازم از عوامل دیگری توسعه مواد مخدر در کشور محسوب می گردد.
معاون رییس جمهور شعارهای ایدئولوژیک در افغانستان را تنها یک پوشش برای اقدامات مجرمانه و مافیایی خوانده گفت که در پشت چهره تروریسم کسانی قرار دارند که از ناحیه کشت و تولید مواد مخدر سود می برند.
آقای دانش در باب همکاری های بین المللی و منطقه ای گفت که با توجه به ابعاد مواد مخدر، همکاری های منطقه ای و بین المللی در مبارزه علیه مواد مخدر نقش کلیدی دارد.
وی از کشورهای منطقه همچنین نهادها و سازمان های بین المللی خواست که با بازنگری برنامه های خود زمینه همکاری بیشتری را فراهم سازند. وی گفت: انتظار داریم کمکهای جامعه جهانی در عرصهی مبارزه با مواد مخدر، همانند دیگر عرصهها افزایش یابد و پروژه ها از طریق نهادهای حکومتی افغانستان تطبیق شود تا تلاشها در این راستا به نتیجه مطلوب برسد.
معاون رییس جمهور در مورد وظایف و مکلفیت های ادارات دولتی نیز گفت که در کنار وزارت مبارزه علیه مواد مخدر، وزارت ها و ادارات دیگر ما نیز در این رابطه وظایف قانونی مهمی بر دوش دارند که در حد انتظار انجام نشده است و باید همگی مطابق به احکام قانون فعالیت های خود را تشدید و وظایف خود را در این رابطه به صورت جدی انجام دهند.
سرو دانش معاون دوم ریاست جمهوری ضمن اشاره به نقش کلیدی مشارکت عمومی و بسیج ملی علیه پدیده مواد مخدر از همه اقشار مردمی و گروه های فرهنگی و اجتماعی مخصوصا رسانه ها، نهادهای مدنی و به خصوص علما می خواست که به منظور مبارزه مؤثر و بنیادی با پدیده کشت، تولید، تجارت و استعمال مواد مخدر سهم بگیرند و در این مبارزه مقدس و ضروری مشارکت کنند.