آقای دانش امروز 12 حمل با حضور وزرای کابینه، شماری از وکلای مردم در شورای ملی، مقامات عالی رتبه دولتی و رسانه ها، سرپرست و نامزد وزیر وزارت معادن و پترولیم را معرفی کرد.
معاون رییس جمهور، ضمن تشکری از کارکرد های مسؤلان پیشین وزارت معادن و پترولیم، خانم نرگس نهان را شخصیت ورزیده، متخصص و شجاع عنوان کرد و این مسؤلیت را به ایشان تبریک گفت.
معاون رییس جمهور، در عین حالیکه شرایط و وضعیت موجود کشور را حساس خواند تصریح کرده مردم افغانستان نیاز دارند که چرخ حکومتداری و اداره عامه با سرعت، دقت، شفافیت و با تمام توان و قدرت حرکت کند تا بتوانیم با چالش های گوناگون داخلی و خارجی مقابله کنیم و برای مشکلات خود راه حل جستجو نماییم.
وی گفت که افغانستان نمی تواند همیشه متکی به کمک های خارجی باشد. زیرا وابستگی به کمک های خارجی، زمینه تأثیر گذاری دیگران را در پالیسی های کلان ملی فراهم می کند و بر این اساس استعداد های داخلی نیز نمی تواند از چارچوب های محدود عبور نموده و به منافع کلان ملی بیندیشند.
معاون رییس جمهور گفت که اولویت اساسی حکومت وحدت ملی رسیدن به رشد اقتصادی و خود کفایی ملی است. وی معادن افغانستان را یگانه منبع مطمئن برای رسیدن به خود کفایی ملی و رشد اقتصادی کشور عنوان کرده و تأکید نمود که سیاستگذاری استراتژیک در وزرارت معادن تنها با محوریت توسعه منابع انسانی، تطبیق برنامه جامع اصلاحات اداری و مبارزه با فساد در وزارت معادن و پترولیم، سرمایه گذاری سکتور خصوصی به عنوان یک بازوی توان مند در سکتور معادن، تعدیل واصلاح قوانین معادن در راستایی پالیسی سازی مسلکی و حمایت همه جانبۀ ملی و دولتی و تأمین امنیت معادن به عنوان یک مسؤلیت ملی، امکان پذیر خواهد بود.
دانش افزود که دولت وحدت ملی مصمم است که از طریق اصلاحات و تطبیق پالیسی های مسلکی، دست خائنین ملی را از معادن افغانستان کوتاه نموده و میراث طبیعی مردم افغانستان را برای مردم افغانستان و نسل های بعدی، حفظ نموده و به انکشاف متوازن برساند.
معاون رییس جمهور گفت که به همین هدف، نهایی ساختن اصلاحات و تعدیل در قوانین معادن، قوانین نفت و گاز، تطبیق برنامه جامع اصلاحت اداری، ایجاد یک سیستم تدارکات مسلکی و برخورد مسلکی در تقرری ها و قرار داد ها از اولیت اولی و بنیادی در وزارت معادن می باشد که به زودی تطبیق آن آغاز خواهد شد.
وی در همین زمینه تصریح کرد که اکنون با وجود صدها جوان تحصیل کرده و مسلکی، در ادارات افغانستان براساس ذهنیت های محدود قومی، منطقه ی و فساد اداری، افراد فارغ از صنف 12 یا نزدیک به سن تقاعد استخدام می گردد که این وضعیت برای افغانستان بسیار زیان آور است.
معاون رییس جمهور، حفاظت از منابع ملی را وظیفه اصلی دولت خوانده و گفت: «این برای ما جای شرم است که مخالفین دولت و ملت افغانستان، هم از تجهیزات نیروهای امنیتی استفاده می کنند و هم معادن مردم را به تاراج می برند.»
سرور دانش با توجه به نقش معادن در ایجاد مناسبات منطقه ای گفت که معادن افغانستان می تواند زمینه رشد اقتصادی در افغانستان و همگرایی اقتصادی منطقوی را فراهم سازد و به همین منظور دولت افغانستان همگرایی اقتصادی منطقوی را یک اصل دانسته رویکرد سیاسی امنیت محور و اقتصاد محور را دنبال می کند.
به گفته معاون رییس جمهور یکی از طرح های مؤثر اقتصادی طرح استراتژیک کمربند اقتصادی راه ابریشم موسوم به «یک کمربند، یک راه» است که در سال ۲۰۱۳ توسط رییس جمهور چین مطرح شد. وی گفت این طرح ۶۴ کشور و چهار و نیم میلیارد جمعیت جهان را به هم وصل می کند و نه تنها مزیت های اقتصادی داشته بلکه زمینه ساز اتصال تمدن های مختلف و افزایش تبادلات فرهنگی- اجتماعی نیز می شود.
آقای دانش تأکید کرد که افغانستان با استفاده از راه ابریشم، می تواند به کشورهای شرق دور و اروپا صادرات داشته باشد. با استفاده از پروژه های مربوط به راه ابریشم، سرمایه گذاران چین و افغانستان نیز می توانند در هر دو کشور سرمایه گذاری کنند و در این رابطه تأسیس بانک زیرساخت های آسیایی که افغانستان هم چند روز پیش عضویت آن را کسب کرد، یک گام مهم بوده و می تواند به این پروژه کلان منطقه ای و بین المللی جامه عمل بپوشاند.