مذاکرات بین الافغانی در تهران/طالبان نگران خیزش های مردمی هستند
یک منبع از ریاست جمهوری روز دوشنبه 21 سرطان گفت این هیات با رئیس و اعضای شورای عالی مصالحه ملی دیدار کرد و نتیجه برداشتهای خود را با نمایندگان گروه طالبان بیان کردند .
این منبع که نخواست نامش فاش شود، گفت هیات جمهوری اسلامی از جلسات حاشیهای و گفتگوهای طالبان برداشت کرده است که آنان از انسجام خیزشهای مردمی و ظهور دوباره گروه تروریستی داعش نگران هستند .
به نقل از منبع، هیات همچنین از گفتگوها برداشت کرده است که که طالبان در نظر دارد که در راس حکومت انتقالی یکی از افراد خودشان باشد اما نگفته که این فرد رئیس جمهور باشد یا امیر و پادشاه .
منبع همچنین میگوید که طالبان به این باور است که قدرت را از طریق زور میگیرد و مشروعیت را از طریق مذاکرات بینالافغانی خواهد گرفت .
هیات جمهوری اسلامی همچنین در شورای عالی مصالحه گفتهاست که گروه طالبان با وجودی که در جلسات جنگ را راه حل نمیداند اما برای پیشبرد جنگ و تشنج کاملآ مصمم هست .
آنان همچنین به شورای عالی مصالحه گزارش دادند که گروه طالبان تمام محتویات امارت اسلامی را در قالب نظام اسلامی جدید میخواهد. تنها نام نظام را متفاوت بیان میکند .
به نقل از منبع، هیات گفته است که هیات طالبان خواستار تجدید قانون اساسی شد و تا تدوین و تصویب قانون اساسی جدید خواستار تطبیق قانون اساسی دوره شاهی است .
هیات گروه طالبان انتخابات را رد کرده است و در عوض آن خواسته چگونگی حکومت بعد از انتقالی توسط شورای حل و عقد مشخص شود .
همچنین در قسمت ساختار و مشارکت حکومت باورمند به یک نظام متمرکز دارای صدارت اجرایی است و در قسمت مشارکت به جای اصطلاح همه شمول “افغان شمول” را بکار بردند .
هیات گفته که گروه طالبان در قسمت تعلیمات و مشارکت زنان مخالفت نشان نداد اما گفت زنان مطابق شریعت اسلامی حضور خواهند داشت .
به گفته منبع، گروه طالبان در برخوردهای فردی تلاش میکند با هر کس یک وجه مشترک پیدا بکند و برای هر قوم و توده اطمینان میدهد که در آینده توجه خاص خود را نسبت به آن قوم خواهد داشت .
به نقل از منبع به گفته هیات؛ گروه طالبان در برخورد با نمایندگان کشورهای منطقه نیز عین پالیسی را پیش میبرد و به هر کشور منطقه اطمینان میدهد که در آینده هیچ مشکلی نداشته باشد .
گفتنی است که نمایندگان جمهوری اسلامی افغانستان و هیات گروه طالبان 16 اسد در تهران با هم دیدار و گفتگو کردند. در این جلسهها ۸ تن به نمایندگی از جمهوریت و ۴ تن از طرف امارت اشتراک کرده بودند .
محمد یونس قانونی عضو شورای عالی مصالحه ملی و معاون پیشین ریاست جمهوری؛ محمدالله بتاش به نمایندگی از حزب جنبش ملی، کریم خرم و ارشاد احمدی به نمایندگی از حامد کرزی رئیس جمهور پیشین کشور، ظاهر وحدت به نمایندگی از وحدت مردم و سلام رحیمی معاون شورای عالی مصالحه ملی به تهران رفته بودند .
هیات گروه طالبان نیز به ریاست شیر محمد عباس ستانکزی، عضو هیات گفتگوکننده صلح گروه طالبان بود