آقای محقق، روز پنجشنبه -۲۰ جوزا- در برگهی فیسبوکش نوشته است: «قبلا در انفجار فاجعهبار مكتب سيدالشهدا، گفته بودم كه سازمان ملل متحد بايد كشتار دخترانی که همه دانشآموزان صنف ٧ تا ١٢ بودند و نيز حوادث سالهاى گذشته در مساجد، آموزشگاهها، زايشگاهها و كلپهاى ورزشى را به عنوان نسلكشى هزارهها در افغانستان به رسميت بشناسد.»
به گفتهی او، افرادی که در مکتب و مراکز آموزشی قتلهام میشوند، غیرنظامی، بدون ضرر و خردسال اند و قتلعام آنها هيچ توجيهى ندارد و از مصاديق بارز جنايت عليه بشريت و جنوسايد است.
آقای محقق، افزود كشتار ماینپاکهای موسسهی ماینروبی هلوترست در بغلان، با تفكيک و شناسايى قوميت و هدف قرار دادن هزارهها، نشان ديگرى از اين جنايت ضدبشرى است كه بايد شوراى امنيت سازمان ملل متحد، تدابير پيشگيرانهای را روی دست گیرد و با به رسميتشناختن كشتار هزارهها به عنوان نسلكشى، عاملان آن را شامل تحريمها کند.
مشاور ریاستجمهوری، تأکید کرده است که حكومت افغانستان نيز بايد در قبال چنین حوادثی، اقدام عملى و مؤثرترى را در جهت حمايت از هزارهها روى دست بگيرد و تنها به يک اظهار همدردى اكتفا نكند.
سهشنبهشب -۱۸ جوزا- مهاجمان وارد کمپ ماینروبی در ساحهی دروازهكن شيخ جلال ولسوالی بغلان مركزی شده و ماینپاکان را تیرباران کردند. در این رویداد، ۱۰ کارمند ماینپاکی جان باختند و ۱۶ نفر دیگر زخمی شدند.
جیمز کووان، رییس موسسهی ماینروبی هلوترست، گفته است که در حمله بر کمپ کارمندان این موسسه در ولایت بغلان، مهاجمان در جستوجوی کارمندان هزارهتبار بوده اند.
او افزوده است: «حمله ساعت ۰۹:۵۰ سهشنبهشب به رخ داد. مهاجمان داخل کمپ هلوترست در ولایت بغلان شدند. ۱۱۰ کارگر در داخل کمپ بودند و مهاجمان میخواستند کارمندان هزارهتبار و شیعه را جدا کنند. اعضای کمپ نام آنها را ندادند و مهاجمان به داخل اتاق خواب تک تک افراد شده و تلاش کردند تا کارمندان پنهانشده را بکشند.»
هرچند گروه داعش مسؤولیت این حمله را به عهده گرفته؛ اما حکومت افغانستان، گروه طالبان را مسؤول این رویداد دانسته است.
با این حال، گروه طالبان گفته است که حمله بر کارمندان ماینپاکی در بغلان، کار جنگجویان این گروه نبوده است.
یوناما، اتحادیهی اروپا و آلمان، این حمله را محکوم کرده اند.