ماکت برخی رهبران جهادی در کابل به دار آویخته شد
شماری در کابل به مناسبت کودتای کمونیستها علیه حکومت داوودخان، ماکت برخی از رهبران جهادی را به دار آویختند.
در میان این افراد چهره کریم خلیلی؛ رهبر حزب وحدت، محمد محقق؛ مشاور ارشد ریاست جمهوری و گلبدین حکمتیار؛ رهبر حزب اسلامی دیده میشود.
گفته میشود این ماکت توسط فعالان مدنی آویخته شده و آنان مجاهدین را مسئول پیامد کودتای حزب کمونیست میدانند.
۴۳ سال پیش گروهی از نظامیان به رهبری حزب دموکراتیک خلق افغانستان در برابر دولت محمد داوود خان کودتا کردند.
صبحگاه روز پنجشنبه هفت ثور ۵۷، تانکها از بیست کیلومتری شرق شهر کابل به سوی ارگ در مرکز شهر حرکت کردند. همزمان حملات هوایی کودتاگران چپ گرا کاخ ریاست جمهوری را نشانه گرفت.
محمدداوود خان که خود با کودتا قدرت را در دست گرفته بود، پس از پنج سال قدرت را از دست داد. او با دست کم هجده عضو خانوادهاش کشته شد.
کودتای هفت ثور ناآرامیهای دیگری را در پی داشت که سرانجام منجر به مداخله نظامی شوروی سابق در افغانستان شد که در نتیجه ده سال جنگ، انسانهای زیادی که شمار دقیق شان مشخص نیست کشته شدند و ۵ میلیون افغان به کشورهای همسایه فرار کردند. این جنگ بیش از یک میلیون نفر معلول برجا گذاشت.
به دنبال خروج قشون سرخ شوروی و تضعیف حکومت داکتر نجیب، گروههای مجاهدین در سال ۱۹۹۲ مطابق با ۱۳۷۱ خورشیدی کابل را تصرف کردند و به این ترتیب حکومت حزب دموکراتیک خلق به پایان رسید. از هشتم ثور به عنوان سالروز پیروزی مجاهدین تجلیل میشود.
همزمان با تصرف شهر کابل توسط گروههای مجاهدین، افغانها به پیروزی اسلام بر کمونیسم افتخار میکردند و به این باور بودند که چون گروههای مجاهدین متشکل از مردم افغانستان اند، بر سر یک حکومت اسلامی و سراسری و همهشمول به توافق میرسد.
اما خلاف انتظار، گروههای مجاهدین نه تنها موفق به تشکیل حکومت مورد توافق برای همه نشدند، بلکه جنگهای خونینی بین گروههای مختلف آغاز شد که نتیجه آن ویران شدن کابل پایتخت و کشته شدن تعداد زیادی شد که شمار شان هنوز مشخص نیست.
پس از چهار سال جنگ خونین و ویرانیهای گسترده جنگ داخلی، گروه طالبان پس از تسلط بر ولایات جنوبی، کابل پایتخت را تصرف کردند و بر سلطه گروههای مجاهدین پایان دادند.