بنا بر گفته مقام های وزارت انرژی و آب، این بند ﻇﺮﻓﻴﺖ ﺗﻮﻟﻴﺪ ۲۷ ﻣﻴﮕﺎﻭاﺕ ﺑﺮﻕ ﺭا ﺧﻮاﻫﺪ ﺩاﺷﺖ و در حدود ۱۰۴ هزار هکتار زمین را تحت آبیاری قرار خواهد داد.
علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب، هنگام امضای قرارداد خاطر نشان کرد که در سال ۱۳۹۲ قرارداد طراحی تفصیلی بند بخش آباد با شرکت پاکستانی از طریق وزارت انرژی و آب به امضا رسید، اما انجام کار به کندی صورت گرفت و رضایت بخش نبود و به همین جهت این قرارداد از طریق کمیسیون تدارکات ملی فسخ شد.
وزیر انرژی و آب خطاب به تمام شرکت ها و کمپنی های که در افغانستان در عرصه های مختلف سرمایه گذاری می کنند، گفت: ما با وجودیکه از هر ظرفیت که وارد کشور می شود، استقبال می کنیم اما حرکت بطی را قبول نداریم، یا باید پروژه ها به سرعت و کیفیت لازم انجام شوند و یا فسخ و متوقف گردند و مجدداً قرارداد صورت گیرد.
وی با اشاره به اهمیت حفاظت از آب و خاک گفت: همانطوریکه ما باید در حفظ خاک و تمامیت ارضی کشور توجه داشته باشیم، در مهار آب ها و حفظ منافع آبی نیز توجه صورت گیرد.
کاتیلو سیلیتو رئیس شرکت هایدرو آرک ایتالیایی ضمن خرسندی از امضای این قرارداد گفت که مدیریت آب از علایم خوب حکومتداری است و امیدوارم پروژه مذکور را به خوبی به پایه اکمال برسانیم.
محمد آصف ننگ والی فراه نیز گفت که با آغاز این پروژه عظیم، آرزو های چهل ساله مردم فراه تحقق می یابد.
وی گفت که میدان هوایی فراه تکمیل گردیده، پل ترانزیتی ریگی که چهار ولسوالی را وصل می کند، بزودی تکمیل می شود و شفاخانه دوصد بستر آن ولایت نیز در آینده نزدیک تکمیل خواهد شد.
آصف ننگ، گفت که این پروژه اهمیت جغرافیایی ترانزیتی فراه را بیشتر می سازد و در رشد اقتصاد و محصولات زراعتی آن ولایت ممد واقع خواهد شد.
دولت اخیر تصمیم گرفته است که روی بندهای آبی کشور به صورت جدی کار کند تا زمینه زراعت و تولید انرژی را فراهم کند.