برگزیده هاسیاست

فصل باتلاق همیشگی: با وجود کشتارهای بی دلیل چرا در افغانستان مانده ایم؟

تمامی جناح های درگیر در افغانستان به شمول سربازان آمریکایی کم کم به «فصل نبرد» وارد می شوند، فصلی که هوا نه آن چنان گرم است و آن چنان سرد، طوریکه بهترین شرایط برای جنگیدن در میدان های نبرد فراهم است. شمار نیروهای امنیتی افغانستان به دلیل ترک از وظیفه و یا تلفات با کاهش چشمگیر بیش از ده فیصدی طی یک سال گذشته مواجه بوده است.

از این رو، به راحتی می توان گفت که استراتژی آمریکا در قبال افغانستان که همانا ساختن و تجهیز نیروهای امنیتی افغانستان برای دفاع از دولت می باشد، شکست خورده است.

بر علاوه جنگجویان طالبان، دشمنان افغانستان شامل جنگجویان دیگری نیز می باشند که برخی از آنها با گروه داعش وابسته هستند. درست همانند اتفاقات در عراق، گروه داعش توانسته از درگیری ها در افغانستان به نفع خود سود ببرد و خود را وارد معادله جنگ کند و مردم را با شیوه های موثری قتل عام نماید. تازه ترین خودنمایی گروه داعش در افغانستان، اجرای یک حمله تروریستی دو مرحله ای بود که در آن دست کم 26 تن به شمول 9 خبرنگار جان خود را از دست دادند و نزدیک به 50 تن دیگر زخمی شدند.

منبعی قابل اعتماد و دقیق وجود ندارد که بتوان به موجب آن گفت که چه مقدار از اراضی افغانستان دقیقا تحت کنترل جنگجویان طالبان و یا داعش می باشد. شهر کابل که با نیروهای خارجی محاصره شده در دستان دولت است، اما این امر برای دیگر نقاط کشور این طور نیست.

بخشی از موانع سد راه آمریکا و دولت افغان برای موفقیت را می توان به فساد و ماهیت حکمرانی قبیله ای در افغانستان نسبت داد. هر آمریکایی که در افغانستان کار کرده باشد، نسبت به ماهیت هرج و مرج و وحشیانه حکمرانی در افغانستان شهادت می دهد. (البته اگر آن آمریکایی خود از این هرج و مرج ها منفعت مالی نبرده باشد.)  جنگ سالاران مناطق زیادی را تحت کنترل دارند. زنان در عرصه حضور ندارند و سو استفاده های جنسی از کودکان امری عادی است.

در حال حاضر هیچ مذاکره و گفتگویی میان جناح های افغانستان به شمول طالبان وجود ندارد. گروه داعش را هنوز ذکر نمی کنیم، اما برای خاتمه جنگ و برطرف شدن مشکلات در افغانستان، سرانجام نیاز است که به این گروه هم به طور موثری رسیدگی گردد. موضوع برگزاری انتخابات پارلمانی هم در حال حاضر یک نکته انحرافی است.

چه کسی واقعا تمایل دارد که این همه مشکلات را در افغانستان حل و فصل کند؟ آمریکا هم که اگر بخواهد این وظیفه را به دوش بگیرد به مقدمه ای برای خروج او از جنگی هم اکنون بسیار طولانی خواهد انجامید. نظامیان آمریکایی با دستگاه های شناسایی از آسمان می توانند به دنبال نشانه هایی از حملاتی مشابه یازدهم سپتامبر در افغانستان باشند؛ پس چرا بمانند؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا